SKROMNI REMI GARDE

Lyonov trener: Dinamo nije slabiji od nas

26.09.2011 u 08:31

Bionic
Reading

Lyonov trener Remi Garde (45) razgovarao je s hrvatskim novinarima i iz njegovih odgovora se može zaključiti kako jako cijeni Dinamo s kojim u utorak igra utakmicu drugog kola Lige prvaka

Francuski stručnjak je nakon treninga spremno stao pred hrvatske medije. Pitali su ga zar Dinamo toliko dobro poznaje da mu nije trebao špijun na utakmici s Lokomotivom?

'A, ne, nije točno. Moj je čovjek bio na toj utakmici, samo se nije najavio. I te kako mi je bilo važno dobiti izvješće s posljednje Dinamove utakmice,' kazao je Garde.

Koliko Remi Garde zna o Dinamu, naravno, nije otkrio. Kaže da je gledao snimku utakmice s Realom.

'Ma Dinamo je dobar, jako dobar, čak se usudim reći da nije slabiji od nas. U toj skupini strši samo Real, koji je možda favorit i cijeloga natjecanja, a Ajax, Dinamo i mi smo u ravnopravnoj bitci za drugo mjesto. Dakle, u utorak moramo biti ozbiljni, koncentrirani i odgovorni, baš kao protiv Bordeauxa.'

Garde je istaknuo i najopasnije igrače 'modre' družine.

'Dva najopasnija igrača Dinama su sjajni napadač Ante Rukavina i brazilski veznjak Sammir. Rukavina je brz, nepredvidljiv i eksplozivan dok Sammir svojim potezima može napraviti pravu pomutnju kod suparnika.

Na kraju je Garde još jednom ponovio da jako cijeni Dinamo i kako njegovi nogometaši neće podcjenjivački ući u dvoboj s hrvatskim prvakom.