OPOZICIJA ENGLEZIMA

Lyon ušao u utrku za Dejana Lovrena

30.12.2009 u 10:26

Bionic
Reading

Talentirani Dinamov branič Dejan Lovren ove je zime najtraženiji izvozni artikl iz HNL-a. Osim Tottenhama i Chelseaja, za 20-godišnjaka je zainteresiran i francuski velikan

Tottenham je zasad jedini poslao službenu ponudu za igrača s popisa izbornika Bilića i Ladića. Kako doznaju Sportske novosti, u utorak je u Maksimir stigla druga verzija ponude, ali zapravo se nije dogodilo ništa spektakularno. Ponovno je ponuđena odšteta od sedam milijuna eura, u novu opciju tek je dodano da bi Lovren do ljeta ostao u Dinamu.

To sigurno neće odobrovoljiti Dinamove stratege jer iduće proljeće neće donijeti nikakve epohalne izazove. Puno važnija Dinamu je tradicionalno jesen i, ako Lovren ode, Jurčiću bi bilo korisnije tijekom proljeća uigravati njegove potencijalne alternative.

Iako ga prate, još ništa službeno nije došlo iz redova Chelseaja, a iz klupskih hodnika procurila je informacija da je u red zainteresiranih stao i Lyon. Najuspješniji francuski klub proteklih desetljeća mogao bi zaoštriti utrku za Lovrena, ali sve je izvjesnije da će za njegov odlazak potrebno biti izdvojiti deset milijuna eura. Ako ne bude toliko zainteresiranih, Lovren će ostati.

Puno više će se znati u prvim danima nove godine kada se Zdravko Mamić vrati s odmora u Dubaiju i kada se rasplete mogući transfer Marija Mandžukića.