LIGA PRVAKA

Lyon na Dinamo bez dvojice najboljih igrača

13.09.2016 u 09:55

Bionic
Reading

'Lavovi' će u srijedu u Ligi prvaka Dinamo dočekati bez svog najefikasnijeg napadača Alexa Lacazettea i ofenzivnog veznjaka Nabila Fekira

Trener Olympique Lyona Bruno Genesio u velikim je problemima. Za utakmicu 1. kola Lige prvaka kojeg Lyon igra protiv Dinama u srijedu (14. rujna, 20.45 sati) ne može računati na dvojicu svojih najboljih igrača, a ukupno će mu zbog ozljeda nedostajati pet standardnih prvotimaca.

Najveći udarac 'lavovima' je ozljeda Alexa Lacazettea, najboljeg napadača momčadi. Lacazette ima problema s preponama, a ove je sezone u prva četiri kola francuskog prvenstva zabio šest golova. Njegov je nastup protiv Dinama pod velikim znakom pitanja jer je ozljedu obnovio na ligaškoj utakmici s Bordeauxom. Lyonova liječnička služba čini sve kako bi ga osposobila barem za jedno poluvrijeme, no trener Genesio kazao je kako ne želi riskirati da ga ne bi izgubio na duže vrijeme.

Drugi veliki problem je ozljeda koljena svestranog ofenzivca Nabila Fekira. On je već dva tjedna izvan momčadi i ne zna se kad će biti spreman. Za Dinamo sigurno neće... Fekir je većinom igrao na lijevom krilu, strahovito je brz i ima sjajan centaršut, a znao je 'uskočiti' na mjesto ofenzivnog veznjaka, iza Lacazettea.

Uz njih dvojicu za utakmicu s Dinamom upitan je i iskusni Mathieu Valbuena koji ima problema s mišićem, te desni bek Christophe Jallet koji vuče ozljedu leđa i veznjak Clement Grenier.