nisu ga štedjeli

Luka Modrić nakon brojnih pohvala i komplimenata na račun svoje igre, ovog puta neće s veseljem otvoriti novine

29.08.2022 u 11:13

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, u nedjelju je sudjelovao u 3:1 pobjedi Reala na gostovanju kod Espanyola. No, prema pisanju španjolske Marce, ovog puta nije bio na visini zadatka.

Ugledna španjolska Marca, koja je inače sklona Kraljevskom klubu, u svom izvještaju s nedjeljne utakmice, u kojoj je Real slavio kod Espanyola, a Luka Modrić igrao do 56. minute, nije bila baš naklonjena hrvatskom nogometašu.

Za svoj je nastup dobio tek jednu zvjezdicu, a kada je zamijenjen rezultat je bio 1:1. Istina, nije bio jedini s tom 'ocjenom', ali očito je naučio španjolske novinare na puno bolja izdanja.

Umjesto njega u igru je ušao Camavinga.

'Kako je igra odmicala Modrić je bio sve nemoćniji i nevidljiviji. I onda, kada se konačno počeo pokazivati, zamijenjen je. Međutim, umjesto njega je ušao Camavinga i ekspresno donio veliki doprinos igri Reala. Pokazao je spektakularnu snagu i klasu koja je Realu donijela prevagu u završnici. Barem pola ove pobjede pripada njemu jer do Camavinginog ulaska ishod je bio izjednačen, a Espanyol je mogao pobijediti. Ulaskom je unio živost u Realovu igru , a Espanyolu donio glavobolju. Pokretao je akcije, dodavao lopte, bilo ga je na cijelom terenu', obrazložili su u Marci.

Naravno, Marca nije stala samo na opisu utakmice, već je otišla i korak dalje, te piše o budućnosti Reala i ukazala je na dva igrača koji bi mogli i trebali biti Modrićevi nasljednici. Riječ je o Tchouameniju, koji je sada zaigrao na Casemirovoj poziciji, i Camavingi.

'Možda još uvijek ne čuva leđa Kroosu i Modriću kao što je to radio Casemiro, ali u defenzivi pokazuje moć dok je i protiv Espanyola pokazao da je jedan od nositelja Realovog napada ove sezone. Prekrasno je asistirao Viniciusu za prvi gol i već je nedodirljiv kod Ancelottija', opisali su još jednog Francuza, Tchouamenija, u Kraljevskom klubu.