Hrvatski maestro

Luka Modrić još je jednom zadivio cijeli svijet; Španjolci mu pišu hvalospjeve, ali Vedran Ćorluka je u jednoj rečenici sažeo ono što svi priželjkuju

17.07.2020 u 11:48

Bionic
Reading

Luka Modrić je s Real Madridom osvojio naslov prvaka Španjolske i još jednom pokupio ovacije cijelog svijeta

Real Madrid je, po 34. put u svojoj povijesti, osvojio naslov prvaka Španjolske. 'Kraljevi' su u predzadnjem kolu La Lige pobijedili Villarreal s 2:1 i tako i matematički potvrdili naslov prvaka sa sedam bodova više od Barcelone koja je kod kuće izgubila 1:2 od Osasune. Realu je ovo prvi naslov od 2017. godine.

  • +17
Real - Villarreal Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez

Luka Modrić je i ove sezone bio motor 'kraljevskog kluba', a velik doprinos dao je i u susretu s Villarrealom. U 28. minuti proigrao je Benzemu koji je zabio za 1:0, a imao je i niz fantastičnih poteza kojima je još jednom oduševio. Iako smo se već navikli na to da Modrić igra izvanserijski dobar nogomet, još uvijek njegovi potezi oduševe cijeli svijet.

Kako je Modrić vukao konce Reala u utakmici za naslov možda je najbolje opisao španjolski AS.

'Bila je to čista ekshibicija.Preuzeo je utakmicu već na njenom samom početku, i u obrani i u napadu. Zagospodario je terenom, uzimao lopte, nudio se, dirigirao igrom i na kraju je još asistirao Karimu Benzemi za prvi gol Real Madrida', opisuje AS Modrićev doprinos.

Modriću je ovo drugi naslov prvaka Španjolske od kada je prije osam godina stigao u Real Madrid. Iako ove godine puni 35 godina i dalje na terenu izgleda fantastično, a njegov donedavni suigrač iz reprezentacije jednom je rečenicom sažeo misli cijelog svijeta. Modrić se nakon osvajanja naslova prvaka oglasio na Instagramu, a ispod te slike komentar je ostavio Vedran Ćorluka.

'Ma igraj do 40', napisao je Ćorluka i tako zapravo u jednoj rečenici skupio želje cijelog svijeta jer, bez obzira na to za koga navijate, Modrićevoj čaroliji se svi želimo diviti što je duže moguće.