Marca objavila

Luka Modrić dobit će prestižnu nagradu koju je dobio i Michael Jordan, sportaš kojeg od svih u povijesti najviše cijeni; što će sada reći kritičari?

17.05.2022 u 11:53

Bionic
Reading

Od prvog dana kada je hrvatski veznjak Luka Modrić potpisao za Real Madrid u ljeto 2012. godine, mnogi su sumnjali u njega. Danas, deset godina kasnije, svi u njega gledaju kao jednu od najboljih investicija u povijesti kraljevskog kluba

Usprkos tome što će uskoro proslaviti 37. rođendan Luka Modrić i ove je sezone dokazao kako može igrati nogomet na najvišoj razini i nezamjenjiv je u udarnoj momčadi Reala. Stoga se uskoro očekuje kako će produžiti ugovor s Realom u kojem, kako je puno puta rekao, želi završiti igračku karijeru.

Koliki utjecaj Modrić ima na igru Reala i kakav trag je ostavio u deset sezona u kraljevskom klubu, govori i podatak kako će dobiti još jednu značajnu nagradu.

Naime, tiražni list Marca, koji je naklonjen Realu, objavio je informaciju kako će Luki Modriću na svečanosti u Casinu de Madrid biti uručena nagradu 'Legenda Marce'.

Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje sportašima (svi spotovi su u pitanju) za zasluge u njihovim sjajnim karijerama i utjecaj koji imaju na mlade koji dolaze.

Podatak kako su prestižnu nagradu 'Legenda Marce' dobili velikani kao što su Cristiano Ronaldo, Michael Jordan, Muhammad Ali, Alfredo di Stefano, Lionel Messi, Usain Bolt, Pele, Fernando Alonso, Cruyff, Niki Lauda i drugi, dovoljno govori.

Naći se u takvom društvu i u istom rečenici s Michaelom Jordanom kojeg sam smatra najvećim sportašem svih vremena, veliko je postignuće za Modrića koji je prošao težak put do uspjeha kao prognanik iz Zatona Obrovačkog, gdje je živio s obitelji, do života u teškim uvjetima u zadarskim hotelima, preko prvih nogometnih koraka u NK Zadar pa do statusa glavnog igrača zagrebačkog Dinama iz kojeg je 2008. godine u transferu teškom oko 21 milijun eura prodan u Tottenham. Četiri godine kasnije iz Tottenhama je prešao u redove španjolskog velikana Reala u transferu teškom 35 milijuna eura.

Tada su mnogi bili skeptični zašto ga je klub tako puno platio, a danas mu odaju priznanje o kojem mnogi sportaši mogu samo sanjati. A o igrama za hrvatsku reprezentaciju i Zlatnoj lopti 2018. godine, nakon što je odveo Vatrene do finala Svjetskog prvenstava, da ne govorimo. Time je svim kritičarima začepio usta.

  • +7
Atletico - Real, Primera, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: BALLESTEROS