objavljena visina plaće

Koliko god mu se u Realu veselili, dolazak Kyliana Mbappea mogao bi napraviti kaos u svlačionici Kraljeva

16.05.2022 u 20:28

Bionic
Reading

Već se mjesecima najavljuje transfer Kyliana Mbappea iz PSG-a u madridski Real. Ovih dana ta se priča intenzivirala, jer vrlo brzo će krenuti i ljetni prijelazni rok

Kylian Mbappé jedan je od najpotentnijih napadača današnjice, kojem su tek 23 godine i koji je od lipnja slobodan igrač. Po svemu sudeći, protiv Metza mogao bi se oprostiti od dresa PSG-a, jer brojni su mediji uvjereni kako će sljedeće sezone nositi dres madridskog Reala.

Osim Marce, istu priču najavio je i novinar te stručnjak za transfere Nicolo Schira, koji je navodno doznao i kakvu će plaću Mbappé imati u Realu.

Prema Schirinim informacijama, Francuz će postati najplaćeniji igrač madridske momčadi, a imat će čak četiri puta veću plaću od Luke Modrića koji trenutno zarađuje oko deset milijuna eura godišnje.

Mbappé bi trebao potpisati ugovor do 2027. godine uz godišnju plaću od 40 milijuna eura. 30 milijuna eura bit će fiksno, a deset će dobiti ako ostvari dogovorene bonuse za učinak. A to znači da bi u sljedećih pet godina trebao inkasirati 200 milijuna eura.

Prava sitnica.

No, koliko god da mu se u Realu veselili, takav nesrazmjer u plaćama mogao bi izazvati i bunt među 'starosjediocima'.

Ali, pričekajmo da vidimo hoće li se taj transfer uopće i realizirati.