PRIPREME ZA EGIPAT

Luka Ivanušec vjeruje u hrvatske suce: Oni su se za to školovani

20.03.2024 u 18:38

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u Zagrebu se priprema za ACUD Cup kojem je domaćin egipatski Kairo, a danas su pred novinare izašli Vatreni Luka Ivanušec i Martin Erlić.

'Ozljeda je iza mene, polako se vraćam u formu i tu nema problema. Ipak, izgubio sam dva mjeseca. Tek sam došao u novi klub i počeo se privikavati na ritam, treninge kad mi se dogodila ozljeda. Hvala Bogu, to je iza mene i idemo naprijed. Iako je ovo okupljanje svojevrsni team building, nećemo zanemariti rezultat. Idemo u Kairo odigrati što bolje da atmosfera ostane dobra kao što je sad i da puni samopouzdanja nastavimo prema Euru', rekao je Luka Ivanušec kojeg je dočekalo i pitanje o angažiranju stranih sudaca u SuperSport HNL-u.

'Donijeli su takvu odluku očekujući da će stranac suditi neutralnije ili ne znam što. Ne znam koliko je to potrebno. Mislim da su naši suci jako dobri, školovali su se da budu suci i da mogu dobro odraditi posao', zaključio je Vatreni koji brani boje nizozemskog Feyenoorda iz Rotterdama.

U Italiji za Sassuolo veliku borbu za ostanak vodi Martin Erlić. I on je imao problem s ozljedom.

Da, ozlijedio sam ložu, ali Bogu hvala to se zaliječilo. Zadnje tri utakmice odigrao sam maksimalnu minutažu, vraćam se u staru formu i to me veseli. Što se tiče turnira u Egiptu treba ga odraditi što bolje pa ćemo vidjeti sve na ljeto. Svako okupljanje reprezentacije me veseli, sretan sam što sam tu i što sam s dečkima. Družimo se, zabavljamo alii svoj posao shvaćamo ozbiljno. Neki će dobiti minutažu i trebaju se dokazati', kazao je Erlić.

Vatreni prvu utakmicu igraju protiv Tunisa u subotu. HNS je danas objavio kako je došlo do promjene lokacija odigravanja utakmica.

  • +21
Nogometni dresovi za Euro 2024 Izvor: Promo fotografije / Autor: HNS

Naime, organizatori su uspjeli omogućiti odigravanje utakmica na novom stadionu u novom administrativnom središtu Kaira, gdje će biti odigrane utakmice Egipat - Novi Zeland te utakmica finala, dok će utakmice Hrvatska - Tunis i za 3. mjesto biti odigrane na stadionu Cairo International.

Vatreni će u Zagrebu boraviti do 21. ožujka kada putuju u Kairo. Hrvatska će svoj polufinalni ogled protiv Tunisa odigrati 23. ožujka s početkom u 22:00 sata. Prvo polufinale, između Egipta i Novog Zelanda, bit će odigrano u petak 22. ožujka s početkom u 22 sata.

  • +20
Predstavljanje novih dresova hrvatske reprezentacije Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Utakmica za treće mjesto na rasporedu je 26. ožujka u 22:00 po lokalnom vremenu na stadionu Cairo International, a istoga dana i u isto vrijeme bit će odigrano finale na novom stadionu.