SKOK PREKO 181 CM

Lucija Zubčić preskočila samu sebe

26.01.2012 u 09:11

Bionic
Reading

Skočivši 181 centimetar u vis, Zadrova mlađa juniorka ispunila je normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo ovoga ljeta u Barceloni

Mlađa juniorka Lucija Zubčić, Zadrova članica stara 16 i pol godina, skočila je 181 centimetar u vis na nedavnom otvorenom zagrebačkom dvoranskom prvenstvu. Tim skokom, istodobno osobnim rekordom, ispunila je normu za Svjetsko (starije) juniorsko prvenstvo u Barceloni što će se održati od 10. do 15. srpnja.

Na pitanje je li očekivala tako uspješan rezultat već na prvom ovosezonskom dvoranskom ispitu, Lucija je odgovorila potvrdno.

'Jesam, očekivala sam to. Za natjecanje na zagrebačkom prvenstvu posebno sam se pripremala u Rijeci od 2. do 8. siječnja.'

Franjo Kordić, tajnik Zagrebačkog atletskog saveza, svjedok Lucijina osobnog rekorda, pljesnuvši dlanom o dlan, slikovito je želio pokazati kako su zadarsku mlađu juniorku milimetri dijelili od skoka preko 184 centimetra, to jest od novog hrvatskog mlađejuniorskog rekorda. Sadašnji mlađejuniorski rekord iznosi 183 centimetra.

'Taj rekord postigla je Blanka Vlašić prije 12 godina', obavijestila je Lucija.

Atletikom se počela baviti prije šest godina.

'Prijavila sam se na poticaj Ivane Gobin, prijateljice iz osnovne škole. U prvoj godini trenirala sam više disciplina, a nakon te sezone počela sam skakati u vis pod nadzorom trenera Predraga Saratlije', ispričala je Lucija.

Učenica je trećeg razreda srednje ekonomske škole. Vrlo dobra je učenica, a trenira svaki dan. Kako uspijeva sve to uskladiti?

'Teško', kratko je odgovorila Lucija.

Opisujući dnevni raspored, očito je da zna dobro rasporediti sate. Stručnjaci tvrde da mladi sportaši baš uspješnim usklađivanjem dnevnih obaveza pokazuju iznimnu zrelost.

I Lucija spada u tu kategoriju. Na pitanje što je najvažnije u skoku u vis, spremno odgovara:

'Odraz i uvinuće.'

Visoka je 181 centimetar. Upravo onoliko koliko zasad iznosi njezin osobni rekord.

'Preskočila je samu sebe', netko je dobacio.

Lucija se na to samo blago nasmiješila.