lovro od rennesa

Lovro Majer otvorio dušu i požalio se Francuzima: U Hrvatskoj se igračima uvijek pokušava pronaći neka greška....

12.03.2022 u 08:49

Bionic
Reading

U ljeto 2021. godine Lovro Majer (24) je za 12 milijuna eura iz zagrebačkog Dinama prešao u redove francuskog prvoligaša Rennesa. Sjajni se ofenzivni veznjak brzo snašao u novoj sredini i jedan je od nositelja igre momčadi koja se bori za plasman u Ligu prvaka

Odigrao je Lovro Majer (24) ove sezone ukupno 24 utakmice u svim natjecanjima za Rennes te zabio dva gola uz još sedam asistencija. Sjajno se uklopio u momčad koja se bori za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, a svi su u Rennesu oduševljeni njegovim partijama.

'Ako želite igrati svoj najbolji nogomet, mislim da ne biste trebali previše razmišljati, inače ćete napraviti nešto krivo. Najvažnije je biti prirodan, biti svoj, tada igram svoj najbolji nogomet', otkrio je Lovro Majer svoju nogometnu filozofiju u razgovoru za francuske medije.

A što mu je draže, zabiti gol ili asistirati suigračima?

'Iskreno, više volim zabijati golove (smijeh). Ja sam kao i svi drugi! Ali jasno je da je super kad upišem asistenciju i to pomogne momčadi da pobijedi. Kada pobjeđujete, kao što smo mi sada, nema boljeg osjećaja', iskren je Majer koji se nakon samo pola godine sjajno snašao u Rennesu i francuskom nogometu:

'Dojmovi su jako dobri, sretan sam u klubu i u gradu. Iskreno, nisam mislio da će ovako dobro ispasti. Prije dolaska nisam znao što očekivati... Slutio sam da će biti teško prvi put napustiti svoju zemlju, ali sam ovdje izuzetno sretan. Uživam u treninzima, utakmicama i načinu života. Od prvog dana, bilo da pričamo o suigračima, trenerima ili ljudima u klubu, svi su me odlično dočekali. Ovo je savršen potez za mene, nitko nije očekivao da ću se tako brzo prilagoditi.'

  • +17
PSG - Rennes, francuska liga, 11.2.2022. Izvor: Profimedia / Autor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Dojam je da je u Hrvatskoj malo tko vjerovao da će Lovro Majer uspjeti u Rennesu...

'Da! Kad sam potpisao, mnogi su mislili da to nije pravi potez za mene jer je Ligue 1 teška, igrači puno trče. Želio sam sebi dokazati da mogu igrati u bilo kojoj ligi', kazao je Majer te se požalio:

'U Hrvatskoj se uvijek pokušava igračima pronaći neka greška...'

Ima li Lovro Majer neku tajnu uspjeha, koji je njegov recept za uspjeh?

'Ponekad trebate napredovati na različite načine. To mogu biti knjige, psihologija, obitelj... Teško je održavati svoju razinu igre tijekom vremena i biti dobar u svakoj utakmici. Ponekad odigraš dobro u tri, četiri ili pet utakmica zaredom i počneš biti prezadovoljan onim što ti radiš. Ne zato što to želiš, već zato što si čovjek. U tim slučajevima morate pronaći način da ostanete na svojoj najboljoj razini. Za mene to uključuje čitanje knjiga koje su napisali ljudi koji su u tome uspjeli i pokušaj da od njih nešto preuzmem i naučim', zaključio je Lovro Majer u razgovoru za francuske medije.