KOMPLIMENTI TRENERA

'Lovrenova prisutnost je nešto što se osjeća na travnjaku!'

07.07.2013 u 20:38

Bionic
Reading

Argentinski menadžer Southamptona Mauricio Pochettino vidi hrvatskog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena ključnom figurom u rješavanju gorućeg problema njegove momčadi...

Prošle je premierligaške sezone Southampton imao veoma propusnu obranu, pa je u 38 utakmica primio čak 60 golova, isto kao i primjerice posljednjeplasirani QPR.

Stoga je u ljetnom prijelaznom roku Pochettino posegnuo za pojačanjima u obrani, pa je doveden Lovren iz Lyona uz odštetu od nekih 8.5 milijuna funti.

'Bili smo vrlo jasni što se tiče naših ciljeva i Lovren je bio jedan od njih. Kvalitetan je kao igrač, osjeća se njegova prisutnost na travnjaku i dobar je u rješavanju teških situacija. Mislim da njegove kvalitete dobro odgovaraju Premierligi, stoga smo jako sretni što ga imamo i što smo ga doveli u naš projekt,' rekao je Pochettino za Daily Star.

Prošle je sezone Southampton okončao 14. u Premierligi, a u novoj sezoni želi se napraviti rezultatski iskorak. Zasigurno će u tu svrhu biti još novih pojačanja, a jedno ime koje se često spominje u tom kontekstu je Celticov veznjak Victor Wanyama.

'Puno se različitih igrača povezuje sa Saouthamptonom i to pokazuje koliko smo profesionalan, ozbiljan i ambiciozan klub. Ne gledamo samo Wanyamu, nego i još neke druge igrače.'