LE CHAMPIONNAT

Lovren se vratio, a Lyon kiksao protiv 'fenjeraša'

12.12.2012 u 21:29

Bionic
Reading

U 17. kolu francuskog nogometnog prvenstva vodeći Lyon odigrao je tek 1:1 na svom Gerlandu protiv posljednjeplasiranog Nancyja

Do ove utakmice Lyon je imao četiri uzastopne pobjede, tri u Le Championnatu i jednu u Europa ligi, ali protiv 'fenjeraša' Nancyja nije išlo.

Oba su gola postignuta u završnici susreta. Poveo je Nancy golom Jordana Lotiesa u 74. minuti, da bi izjednačio Michel Bastos u 83. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta u povratničkoj utakmici po oporavku od prednjeg bedrenog mišića, kvadricepsa. Prethodno je posljednji nastup upisao 8. studenog na gostovanju kod Athletic Bilbaa u Europa ligi.

Na prvenstvenoj ljestvici Lyonova prednost na vrhu tako se smanjila na tri boda u odnosu na drugoplasirani PSG, budući je pariški sastav u utorak slavio na gostovanju kod Valenciennesa 4:0.

Aktualni prvak Montpellier slavio je na gostovanju kod Bresta 2:1, a do treće ovosezonske gostujuće pobjede stigli su preokretom. U 14. minuti Brest je poveo golom Edene Ben Basata, već sedam minuta kasnije izjednačio je autogolom Johan Martial, da bi pobjedonosni gol zabio John Utaka u 57. minuti. Montpellier je na ovaj način prvi puta u sezoni spojio dvije pobjede budući je u prošlom kolu slavio kod kuće protiv Ajaccija 3:0.

U preostale tri odigrane utakmice pobjede su ostvarili domaćini istovjetnim rezultatima 2:0. Ajaccio je bio bolji od Reimsa, Evian od Troyesa, a Lorient od Sochauxa.

Le Championnat, 17. kolo:

Ajaccio - Reims 2:0 (Mutu 31, Tacalfred 77-ag)
Brest - Montpellier 1:2 (Vasat 14 / Martial 21-ag, Utaka 57)
Evian - Troyes 2:0 (Barbosa 30, 71)
Lorient - Sochaux 2:0 (Traore 44, Kone 53)
Lyon - Nancy 1:1 (Bastos 83 / Loties 74)