USKORO PROTIV 'BIVŠIH'

Lovren: Realova je svlačionica kao predvorje hotela!

14.09.2011 u 13:32

Bionic
Reading

Ždrijeb nogometne Lige prvaka odredio je da u sitoj skupini budu aktualni i bivši klub Dejana Lovrena, Lyon i Dinamo

Pogodak u LP-u san je svakog igrača. Veselje suigrača, zahvala trenera, radost navijača. No jedan igrač neće to tako doživjeti.

'Nikad se ne bih mogao veseliti pogotku Dinamu. Ipak je to moj klub, tamo su moji bivši suigrači, prijatelji', otkrio je za tjednik Max Dejan Lovren (22) koji će 27. rujna u Lyonu ugostiti Dinamo, a danas igra u Amsterdamu.

Prije četiri godine na treninge u Zaprešić dolazio je autobusom, pokušao dokazati da je igrač za Dinamo.

'Sjećam se da sam jednom nakon treninga uzeo novine i čitao o Lyonu. Mislim da su uzeli četvrti ili peti naslov u nizu. Pomislio sam: 'Uh, kakav je to klub! Da mi je jednog dana igrati uz Juninha, Essiena i društva'.

U siječnju 2010. stigao je na stadion Gerland. Francuzi su ga platili sedam milijuna eura i bio je to pretposljednji Dinamov veliki transfer, nakon njega je još samo Mandžukić otišao u Wolfsburg. Čelnici modrih ubacili su sitan dodatak: svaki put kad izbore Ligu prvaka, gazde Lyona u Maksimirsku 128 pošalju ček na 500.000 eura! No malo je manje sretan zbog Lyonove prodaje Pjanića. Reprezentativac BiH otišao je u Italiju.

'Kad sam došao u Lyon, on mi je bio uvijek na raspolaganju. Stalno sam bio s njim, bili smo odlični prijatelji. Družili smo se svaki dan. Sad više nemam s kim razgovarati na hrvatskom'.

Pitaju li ga što suigrači o Dinamu? Vratar Hugo Lloris priznao je da o plavima ne zna baš ništa.

'Ne puno. Koncentrirani smo na prvenstvo'.

Već tri godine niste osvojili ništa.

'Imamo dobru momčad, ali nema rezultata. PSG je potrošio gotovo 100 milijuna eura, a mi skoro ništa. Teško je u ovo vrijeme toliko trošiti, kriza je i kod nas'.

Lyon s Dinamom igra u 2. kolu. Zagrepčani će svoj put u Ligi prvaka početi protiv Reala. Lovren je igrao protiv njih. Ponudio je i savjet.

'Neka uživaju i daju sve od sebe, kao uvijek. Ne igra se svaki dan protiv Reala!'

Je li posebno upamtio neki detalj sa Santiago Bernabeua?

'Hm... Nikad prije nisam uživo vidio Realov stadion. Izašavši iz autobusa, samo sam pogledao stadion. Činilo se da nema kraja. Nisam imao pojma da je to tako ogromno. A tek svlačionice. Nikad u životu nisam bio u većoj svlačionici. Ogromna je! Kao predvorje hotela u Čatežu'.

Njegov suigrač i dobar prijatelj Bafetimbi Gomis prošle je sezone na treninzima triput pao u nesvijest. Otkriveno je da mu zdravstvene poteškoće zadaje pneumogastrički živac.

'Ne znam što mu se događa. Nije on jedini. Nekad treninzi budu stvarno naporni i dođe vam muka'.

U utakmici protiv Reala na kraju susreta Lovren je pohitao do Ronalda. Naravno, zamijenio je dres. Čiji će ponijeti u susretu protiv Dinama?

'Već sam se dogovorio s Vidom'.

No, nije dvoboj s Realom najveći trenutak u karijeri Dejana Lovrena. Dinamo je 2008. za ulazak u Europsku ligu odigrao 3:3 u Pragu. Prvi susret završio je 0:0.

'Sparta je vodila 2:1. Donio sam loptu pred šesnaesterac, Mandžukić je opalio po golu, vratar Sparte kratko odbio, a ja sam natrčao i zabio. Gol u Pragu neću zaboraviti. Posvetio sam ga bratu i obitelji'.