LE PROGRES SE PITA

'Lovren je ili naivan ili pregrub ili preloš za Lyon!'

06.02.2013 u 10:11

Bionic
Reading

U točno tri mjeseca hrvatski nogometaš Dejan Lovren je zaradio tri crvena kartona u dresu Lyona. Sasvim dovoljno da se francuski mediji obruše na njega...

Početkom studenoga prošle godine Lovren nije završio prvenstveni ogled protiv Bastije (5-2) zbog crvenog kartona. Potom je i u slavlju protiv Nice (3-0) dobio dva žuta kartona (22. prosinca), a na kraju je prošlog vikenda u 90. minuti zaradio crveni karton u porazu kod Ajaccioa (1-3).

Još gore izgleda podatak da je u posljednjih sedam odigranih utakmica Le Championnata Lovren zaradio tri crvena kartona.

Nije mnogo francuskim novinarima trebalo da izvuku podatak kako je 23-godišnji hrvatski obrambeni nogometaš zaradio sedam crvenih kartona od dana kada je došao u Lyon (sezona 2009/10), što je rekordan broj crvenih kartona u takvom razdoblju u povijesti, kada su u pitanju igrači Lyona.

'Nešto ne valja. Je li Lovren naivan nogometaš? Možda je pregrub, a možda i preloš igrač za ovakvu razinu nogometa. Ili...', piše francuski Le Progres nakon posljednjeg isključenja ovog nogometaša.