SRETAN U FRANCUSKOJ

Lovren: Godi zanimanje Barce, ali ostajem u Lyonu

06.07.2012 u 07:03

Bionic
Reading

'Ja sam igrač Lyona i mislim da ću ostati i sljedeće sezone. To ipak najviše ovisi o klubu. U nogometu je sve moguće. Barcelona? Samo priče, ništa konkretno. Lijepo je čuti'

Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren dao je intervju za službenu stranicu svog kluba Lyona koji je objavljen u četvrtak, na dan njegovog 23. rođendana. Vratio se Lovren sa svog odmora s nekoliko promjena. Osvanuo je obrijane glave.

'Izgubio sam okladu od mog brata, koji ima 13 godina, a pobijedio me u tenisu. Ali, dobro sam. Pustit ću ponovno kosu.'

Važnija od promjene frizure je jedna druga u privatnom životu.

'Oženio sam se 1. srpnja. Bilo je dobro, slatko, jednostavno vjenčanje. Uskoro stiže i beba.'

Napunio je 23 godine...

'Vrijeme ide brzo. Imao sam 20 kad sam stigao u Lyon.'

Zbog ozbiljne ozljede u finalu Kupa Francuske, uganuća jedne male kosti u desnom gležnju protiv trećeligaša Quevillyja krajem travnja, morao je propustiti Europsko prvenstvo u dresu hrvatske reprezentacije.

'Bilo je teško pratiti Euro preko televizije. Puno radije bih igrao, ali to je život. Hrvatska je bila dobra na Euru, ali imali smo tešku skupinu sa Španjolskom i Italijom. Španjolska je najbolja momčad u povijesti nogometa'.

Još uvijek se nije potpuno oporavio.

'Sada sam puno bolje, iako još uvijek osjećam bol. Naporno radim kako bih bio što spremniji. Zasad ne mogu trčati, ali vjerujem da ću moći za četiri ili pet dana. Ta ozljeda je nevjerojatna, to nije nogometna ozljeda.'

Vrijeme je prijelaznog roka i glasina. Neke od njih su ga selile u Barcelonu.

'Ja sam igrač Lyona i mislim da ću ostati i sljedeće sezone. To ipak najviše ovisi o klubu. U nogometu je sve moguće. Barcelona? Samo priče, ništa konkretno. Lijepo je čuti. Želim napredovati kao igrač, pokazati više nego dosad. Znam da mogu igrati još bolje. Želim s Lyonom osvojiti još trofeja, samo jedan nije dovoljan', zaključio je Lovren, kojeg ugovor s Lyonom veže do 2016. godine.