motogp

Loše vijesti iz svijeta motociklizma; odgođene su još dvije utrke, sad je upitna regularnost cijele MotoGP sezone

07.04.2020 u 15:04

Bionic
Reading

Još dvije utrke ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u motociklizmu odgođene su zbog pandemije koronavirusa, a radi se o Velikim nagradama Italije i Katalonije, koje su trebale biti održane 31. svibnja i 7. lipnja

Još ranije su odgođene Velike nagrade Španjolske i Francuske, a na Velikoj nagradi Katara, kojom je u ožujku trebalo započeti ovogodišnje natjecanje u najjačem razredu, održane su samo utrke u Moto2 i Moto3 razredima.

Tako postaje sve neizvjesnije kakav će biti konačan ishod, što se tiče natjecanja u MotoGP konkurenciji ove 2020. godine.

'Nisam uvjeren da ćemo uspjeti izvesti ovu MotoGP sezonu. I dalje se jako trudimo, a razmatramo sve mogućnosti', izjavio je Carmelo Ezpeleta, izvršni direktor agencije Dorna Sports koja je vlasnik prava na utrke iz MotoGP kalendara.

'Preživjet ćemo i ako otkažemo cijelu sezonu. Moramo biti spremni i na 'najgori scenarij', a u tom slučaju ćemo se na vrijeme pripremiti za sezonu 2021.', rekao je 72-godišnji Ezpeleta.

Nakon odgode utrka u Italiji i Kataloniji, najraniji mogući početak sezone je 21. lipnja, kad je na rasporedu Velika nagrada Njemačke na Sachsenringu.