ht prva liga

'Lokosi' već imaju komplekse od Gorice, u posljednjih šest međusobnih utakmica ne znaju za pobjedu; Istra stiže na Šubićevac

28.08.2021 u 12:49

Bionic
Reading

Subotnji program 7. kola Hrvatski Telekom Prve lige donosi nam dvije zanimljive utakmice. Od 18.55 sati u Kranjčevićevoj igraju Lokomotiva i Gorica (Arenasport 1, MAXtv), dok će od 21 sat Šibenik na Šubićevcu ugostiti momčad Istre 1961 (Arenasport 3, MAXtv)

LOKOMOTIVA - GORICA, 18.55 SATI, ARENASPORT 1, MAXtv

Nogometaši Gorice u Kranjčevićevu stižu nakon što su u prošlom kolu svladali Slaven Belupo 1:0. Pobjeda je to koja je nakon dva vezana poraza vratila dobro raspoloženje u redove momčadi iz Velike Gorice.

'Nakon pobjede je naravno uvijek bolje, no moram naglasiti da je kod nas atmosfera uvijek dobra i poticajna, ovaj tjedan je također bila takva. Normalno je da smo zadovoljni nakon pobjede, ali ostavili smo to iza nas i cijeli tjedan iskoristili na pripremu za Lokomotivu', rekao je trener Gorice Krunoslav Rendulić i dodao:

'Lokomotiva je dobra momčad, čvrsta, kompaktna, puna energije, tako da nas očekuje jako težak zadatak. Igrali smo s njima prijateljsku utakmicu za vrijeme priprema, međutim ta utakmica ništa ne znači jer smo i mi i oni dali minutažu igračima koji do tada nisu puno igrali. Sutra je novi izazov, pripremamo se kao i za svaku utakmicu, s jasnim ciljem - otići tamo uzeti bodove.'

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +9
Gorica - Slaven Belupo (6. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Gorica je slavila u tri posljednje međusobne službene utakmice, a na ukupno posljednjih šest nije izgubila od Lokomotive. Trener 'lokosa' Silvijo Čabraja najavio je današnju utakmicu:

'Dočekujemo ozbiljnog protivnika. Gorica je dosadašnjim igrama u prvenstvu pokazala kako će nastaviti gdje su stali prošle sezone. Iako je u prošloj utakmici u mojoj ekipi došlo do velike potrošnje, momčad je i fizički i mentalno spremna za subotnju utakmicu. U sastavu će biti nekoliko promjena zbog akumuliranih žutih kartona i jedne lakše ozlijede, no sustav igre i kostur momčadi bi trebali biti ne promijenjeni. Sve u svemu, ponavljam, pred nama je zahtjevna utakmica i dati ćemo sve od sebe kako bi bodovi ostali u Kranjčevićevoj', kaže Čabraja.

ŠIBENIK - ISTRA 1961, 21 SAT ARENASPORT 3, MAXtv

Na Šubićevac danas stiže Istra 1961 koja je u prošlom kolu iznenađujuće svladala Osijek 2:0. Šibenik je u isto vrijeme na Rujevici izgubio od Rijeke 1:0...

'Osim Julardžije i Mese, koji su od ranije ozlijeđeni, ne možemo računati na Bilića i Jhingana.. Upitni su i Kvesić i Perić. Da, moguće je da zaigra Grdić, ovo mu može biti prilika da pokaže kakav je igrač. Unatoč tome što proživljavamo teške trenutke, ne želim tražiti opravdanje u ozljedama. Želim da ponovimo ono što smo pokazali kontra Hrvatskog dragovoljca, odličnu igru i tri boda. Naša je ideja da kod kuće budemo snažni i osvajamo bodove. Silno vjerujem u svoje igrače, naročito nakon partije u Rijeci koju samo zbog nedostatka sreće nismo okrunili bodovima', poručio je trener Šibenika Mario Rosas.

  • +13
Istra 1961 - Osijek Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Istra ima problema s ozljedama, Blagojević je ostao u Puli zbog tri prikupljena žuta kartona, a Matić zbog ozljede. Umjesto njih na put su krenula trojica igrača koji još uvijek čekaju na svoj debi u zeleno-žutom dresu, Obanor, Caseres i Burton.

'Obanor je fizički spreman, tri tjedna je već s nama i dobro izgleda. Caceres nam se također priključio spreman, dok je Burton preležao koronu i još uvijek ne može odraditi cijelu utakmicu. Trenira s nama tek tjedan i pol te vjerujem da će uskoro dostići željenu razinu', rekao je Gonzalo Garcia, trener Istre 1961.

Hrvatska 1. liga

Lokomotiva-Gorica18:55
Šibenik-Istra 196121:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hajduk641113
2.Osijek641113
3.Lokomotiva531110
4.Rijeka531110
5.Dinamo Zagreb531110
6.Gorica63039
7.Istra 196152036
8.Slaven Belupo71245
9.Šibenik61144
10.Hrvatski dragovoljac71063

Sljedeće utakmice

29.8.Osijek-Dinamo Zagreb
29.8.Hajduk-Rijeka
11.9.Istra 1961-Hajduk
11.9.Lokomotiva-Osijek
11.9.Dinamo Zagreb-Šibenik