SuperSport HNL

'Lokosi' prijete uzdrmanom Dinamu, Rijeka gostuje na Šubićevcu; evo gdje gledati današnje utakmice

28.01.2023 u 10:57

Bionic
Reading

Današnji program 19. kola SuperSport HNL-a otvaraju Šibenik i Rijeka (15 sati, MAXSport 1, MAXtv), a potom na teren izlaze Dinamo i Lokomotiva (17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Subota nam nudi dvije utakmice 19. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Od 15 sati (MAXSport 1, MAXtv) na Šubićevcu će Šibenik ugostiti Rijeku, a od 17.10. sati (MAXSport 1, MAXtv) Dinamo na Maksimiru dočekuje Lokomotivu.

ŠIBENIK - RIJEKA, 15 sati, MAXSport 1, MAXtv

Šibenik je u nastavak sezone krenuo porazom 2:1 od Hajduka na Poljudu. No, momčad Marija Cvitanovića odigrala je dobru utakmicu, pali su tek u samoj završnici kad je u 85. minuti Livaja zabio za pobjedu 'bilih'.

'Utakmica će biti drugačija nego protiv Hajduka, trebat će veliki angažman da se ne ponovi rezultat protiv njih iz prošle jeseni. Analizirali smo protivnika i zadnju utakmicu. Rijeka pokazuje drugačiju energiju, igrali su dobro u Osijeku. Od svojih igrača tražim strpljenje, mudrost i angažman', kaže trener Šibenika Mario Cvitanović te dodao:

'Protiv Hajduka smo odigrali odlično, možda i najbolje do sada. Što se tiče pogrešaka Rogića, Matića i Perića, iz kojih su pala dva gola, tu svakako mislim da zadaci nisu bili ispunjeni. Posebno kod drugog gola, nedostajala je komunikacija Perića i Matića. Ne individualiziram krivnju na takav način, ali upozorili smo i radili na tome ovaj tjedan. Grešaka ne smije biti.'

  • +23
Supersport HNL: Hajduk - Šibenik, 22.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Rijeka je u prošlom kolu remizirala 1:1 kod Osijeka, a trener Sergej Jakirović svjestan je da ga čeka još puno posla na Rujevici.

'Važna utakmica i za nas i za Šibenik. U Osijeku smo srušili dvije tradicije i sada se želimo pokazati još boljima. Gledali smo ih protiv Hajduka i odigrali su dobru utakmicu u teškim uvjetima. Pružili su dobar otpor što mnogi možda i nisu očekivali. Znam da kako moj kolega Cvitanović radi. Odgovoran je, studiozan i velika vrijednost klubu', kaže Jakirović te se osvrnuo na pojačanja koja je Šibenik doveo ove zime:

  • +13
Osijek - Rijeka (18. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

'Čop, Delić i Arai. Sad su još doveli Hiroša iz Osijeka kojeg poznam ih BiH Lige, lijevo krilo koje može stvoriti razliku. Očekuje nas zahtjevna utakmica u kojoj nešto želimo uzeti. Pobjedom im možemo pobjeći, ono što se kaže, utakmica vrijedi šest bodova. Svi ishodi su u igri, pobjedu želimo i mi i oni. Puno ovisi o nama.'

DINAMO - LOKOMOTIVA, 17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv

Dinamo je u nastavak sezone krenuo neočekivanim remijem 0:0 s posljednjim momčadi lige Goricom. Dojam je da na momčad velikog utjecaja ima i borba za prevlast u klubu, a neki su važni igrači poput kapetana Arijana Ademija zatražili transfer. 'Modri' su uzdrmani, a Lokomotiva nije nimalo bezazlen protivnik...

'Ovo nam je druga domaća utakmica nakon Gorice, čeka nas Lokomotiva. Znamo da je u bliskoj prošlosti svaka utakmica protiv njih bila vrlo tijesna, neke smo i izgubili u prošloj sezoni. Ove smo odigrali dvije i obje su bile neizvjesne. Sjetimo se, prva utakmica na otvaranju 3:2 nakon vodstva 2:0, a u Kranjčevićevoj smo uspjeli dobiti... Sutra nas čeka jako teška utakmica. Dinamo je apsolutno favorit, ući ćemo maksimalno odgovorno i koncentrirano, s jedinom nakanom i željom da dođemo do željena tri boda. Stanje je bolje nego što je bilo u prvom kolu s obzirom na to da nam je Baturina na raspolaganju. To nam daje širinu za ovu utakmicu. Respekt gostima u svakom slučaju, ali Dinamo jedino zadovoljava osvajanje sva tri boda', rekao je trener i sportski direktor Dinama Ante Čačić te otkrio kako je pripremao momčad za Lokomotivu:

  • +16
Dinamo - Gorica (18. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Imali smo tjedan dana poslije prve utakmice, koja nam je dala neka uputstva. Radili smo na završnici, istaknuli prekide. I protiv Gorice smo bili superiorni, oni su se disciplinirano branili. Da smo zabili gol došli bismo do zaslužene pobjede. Veseli me da nismo primili gol, imali smo veliku količine trke, htijenja, nije nas htio gol. Nadam se da će se neće ponoviti! Pohvale i kolegi Čabraji, jer Lokomotiva izgleda kao momčad, ima prepoznatljiv gard, zaslužuju respekt. Ali, moramo se postaviti od prve minute i ići na pobjedu, nema druge.'

Lokomotiva je također odigrala 0:0 u prošlom kolu, u gostima kod Varaždina.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +4
Supersport HNL: Varaždin - Lokomotiva, 22.1.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Na otvaranju polusezone odigrali smo kvalitetno i mislim da smo imali bolje šanse nego Varaždin, ali na kraju možemo biti zadovoljni bodom jer su u 92. minuti imali odličnu priliku za pobjedu. Naš današnji protivnik također je remizirao protiv Gorice. Dinamo je bio dominantan cijelu utakmicu, a gol je visio u zraku. Gorica se izvukla svih 90 minuta, tako da Dinamo ima određeni pritisak. Vjerojatno će puno angažiranije ući protiv nas nego protiv Gorice', kaže trener Lokomotive Silvijo Čabraja i najavljuje:

'Protiv Dinama ćemo moći vidjeti otvorenu utakmicu gdje ćemo gajiti napadački nogomet. Nama će to biti jako teška utakmica, Dinamo je prvak, tako da očekujem da će biti jedna od najzahtjevnijih ove godine.'

Standings provided by Sofascore