HEGEMONIJA

Loebu osmi uzastopni naslov prvaka

11.11.2011 u 19:04

Bionic
Reading

Francuski vozač Sebastien Loeb (Citroen) osigurao je osmi uzastopni naslov svjetskog prvaka u reliju nakon što je njegov jedini suparnik za ovogodišnji trofej, Finac Mikko Hirvonen (Ford Fiesta) odustao od daljnjeg nastupa na posljednjem reliju sezone koji se održava u Veikoj Britaniji

Hirvonenu je u sedmom brzinskom ispitu u petak 'zakuhao' motor, te zaostaje više od 20 minuta za vodećim Loebom. Iako se Finac nada kako bi ipak mogao nastaviti utrku u subotu, i sam je priznao kako nema izgleda za osvajanje naslova.

'Pokušat ćemo popraviti Mikkin motor, ali bojim se kako je mašina predugo radila bez vode, nekih pet ili šest kilometara,' rekao je šef momčadi Forda Malcolm Wilson.

Loeb je na Britanski reli stigao sa osam bodova više od Hirvonena (222-214), pa bi Finac morao završiti utrku među prvih šest, a trenutačno je 40, dok Loeb ne smije osvojiti niti jedan bod kako bi Hirvonen osvojio naslov.

Osam naslova svjetskog prvaka novi je rekord u svijetu automobilizma, dosada je Loeb sa sedam naslova bio poravnat s Nijemcem Michaelom Schumacherom, koji je svoje naslove osvajao u formuli 1.