je li u pravu?

Ljutiti se predsjednik Villarreala nakon 3:2 poraza od Liverpoola obrušio na suce: Ovo je skandal!

04.05.2022 u 09:16

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola izborili su plasman u finale Lige prvaka nakon što su u gostima svladali Villarreal 3:2. No, 'redsi' su nakon prvih 45 minuta opasno visili jer je 'žuta podmornica' pred svojim navijačima na El Madrigalu vodila 2:0, a 'redse' je očigledno 'pogurao' i glavni sudac Danny Makkelie

Villarreal je na poluvremenu uzvratnog susreta polufinala Lige prvaka pred svojim navijačima na El Madrigalu vodio 2:0 protiv Liverpoola i bio nadomak iznenađenja. Da, 'redsi' su bili 'na konopcima', ali vratili su se u nastavku te na kraju izborili plasman u finale Lige prvaka pobjedom 3:2.

Pa ipak, tko zna kako bi završilo da je nizozemski sudac Danny Makkelie radio svoj posao... Zbog spornog detalja iz prvog poluvremena nakon utakmice je totalno poludio predsjednik Villarreala Fernando Roig.

'To je bilo skandalozno. Alisson je pokosio Lo Celsa! A sudac je od prve minute bio podmukao, sudio je u njihovu korist', ispalio je Fernando Roig nakon utakmice i nastavio:

'Liverpool je sjajna momčad protiv koje smo u prvoj utakmici mogli izgubiti s više golova razlike, ne želim da nam ovo bude isprika. Ali suđenje u ovoj utakmici nije bilo na razini. Njegove odluke izravno su utjecale na rezultat!'

  • +28
Villarreal - Liverpool 2:3 (uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: DOMENECH CASTELLO

Točnije, Roig je mislio na sporni trenutak iz 38. minute kad je Liverpoolov golman Alisson istrčao ispred napadača 'žute podmornice' Giovanija Lo Celsa te ga u toj intervenciji srušio i izbio mu loptu.

Svi su na stadionu 'vidjeli' penal i najmanje žuti karton za Alissona. Ako ne i crveni. Ali, glavni sudac na utakmici, Nizozemac Danny Makkelie, nije se oglasio ni nakon konzultacija s VAR sobom.

  • +6
Villarreal - Liverpool, Liga prvaka, Alisson Lo Celso prekršaj, 3.5.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

'Nisam vruće glave, ponosan sam na našu momčad što smo uopće došli do polufinala, ali treba jasno reći da je suđenje užasno', još je jednom ponovio Villarrealov predsjednik Fernando Roig i zaključio:

'Ovaj sudac jednostavno nije dovoljno dobar za ovakvu vrstu utakmice...'