BOMBARDER

Ljubičić razorno do novog finala

30.10.2010 u 16:11

Bionic
Reading

U posljednja tri turnira Ivan Ljubičić je gubio dva polufinala, ali u Montpellieru je bez napetosti preskočio tu stepenicu svladavši Alberta Montanesa sa 6:3, 7:6(4)

Montanesu je ovo bio prvi dvoranski polufinale sezone, dok se Ljubičić upravo u tom okruženju tradicionalno najbolje snalazi. Hrvat i Španjolac danas su se sučelili prvi put u karijeri i Ljubo ništa nije prepuštao slučaju.

Cijeloga tjedna servis ga besprijekorno služi, pa je Montanes u prvom setu uspio uzeti tek dva poena čekajući Ivanove 'bombe'. U drugom je uhvatio nešto više, njih pet, ali nije došao ni blizu break lopte. Meč su odlučili break u prvom setu i odlučujuća igra drugog. Montanes je spasio pet od šest opasnosti po svoj servis, ali u tie breaku mu je presudio jedan minibreak. Ljubičić će u nedjelju igrati svoj 23. finale karijere.

U zbirci ima 10 naslova, od čega dva s ovog turnira dok se održavao u Lyonu. Tu je osvojio prvi naslov prije devet godina, a slavio je i lani. U finalu će se boriti protiv boljeg iz domaćeg ogleda Monfilsa i Tsonge. Protiv obojice ima pozitivan omjer u karijeri, a njemu u prilog ide i podatak da je u cijelom turniru samo jednom izgubio servis.