FA CUP

Liverpool slomio Cardiff bez Salaha i Manea koji će zaigrati na suprotnim stranama večerašnjeg finala Afričkog kupa nacija

06.02.2022 u 15:26

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola plasirali su se u osminu finala engleskog FA kupa nakon što su na svom Anfieldu svladali drugoligaša Cardiff s 3:1

Bez dvije jake karike, Salaha i Manea koji će tijekom nedjelje sa svojim reprezentacijama Egiptom i Senegalom igrati finale afričkog Kupa nacija (20 sati), Liverpool se mučio tijekom prvih 45 minuta protiv momčadi koja je trenutačno tek na 20. mjestu drugoligaške ljestvice.

Cardiff je sačuvao svoju mrežu netaknutom u prvom dijelu, ali je procurilo u nastavku. Sve je počelo golom Dioga Jote u 53. minuti. Potom je Minamino iskoristio pogrešku gostujuću obrane te je zabio za 2:0 u 68. minuti, dok je povratnik Elliott u 76. postigao vrlo lijepi pogodak s deset metara za potvrdu pobjede. Na samom kraju i Cardiff je uspio zabiti počasni gol, a strijelac je bio Colwill.

Liverpool će tako u osmini finala igrati novu domaću utakmicu i to protiv prvoligaškog konkurenta Norwicha.

Još se tijekom nedjelje moraju odigrati dvije utakmice četvrtog kola FA kupa. Sastaju se Nottingham Forest - Leicester i Bournemouth - Boreham Wood.

FA kup, 4. kolo:

Liverpool - Cardiff 3-1 (Diogo Jota 53, Minamino 68, Elliott 76 / Colwill 80)