SVE RIJEŠENO

Liverpool potvrdio da Dejan Lovren ima novi klub; hrvatski reprezentativac nakon sedam godina napušta Englesku

27.07.2020 u 14:50

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren ima novi klub, nakon Liverpoola naš stoper karijeru nastavlja u Zenitu iz Sankt Petersburga

Ono o čemu se proteklih dana pisalo dobilo je i službenu potvrdu. Dejan Lovren karijeru nastavlja u Rusiji nakon što je zadnjih sedam godina bio na 'Otoku', prvu sezonu u Southamptonu, a zadnjih šest u Liverpoolu s kojim je osvojio sve najvažnije trofeje u nogometu. Prije toga je tri sezone nosio dres zagrebačkog Dinama, pa dvije proveo na posudbi u Interu iz Zaprešića, a još četiri je bio član Lyona u Francuskoj.

'Potvrđujemo da se Dejan Lovren pridružio Zenitu. Svi iz kluba želimo se zahvaliti Dejanu za njegov briljantan doprinos tijekom proteklih godina i želimo mu sve najbolje u njegovom novom izazovu', napisali su iz Liverpoola.

Nije poznato koliko je Zenit platio odštetu, ali spominje se iznos od Procjenjuje se da je Lovrenov transfer u Zenit vrijedan oko 12 milijuna eura, a hrvatski reprezentativac se obvezao na trogodišnju vjernost ruskom prvaku.

Lovren je ove sezone odigrao samo 10 prvenstvenih utakmica za Liverpool, a tijekom četiri provedene godine na Anfieldu za klub je odigrao 185 susreta i postigao osam golova.

  • +16
Liverpool proslava naslova prvaka 2020. godine Izvor: EPA / Autor: JON SUPER

Lovren je u karijeri osvojio jednu dvostruku krunu s Dinamom, ima Kup s Lyonom, s Liverpoolom Ligu prvaka i prvenstvo, a s reprezentacijom je osvojio svjetsko srebro.