LIGA KUP

Liverpool i Arsenal odigrali susret s deset golova pa odluka pala iz 11-eraca; ManU izbacio Chelsea

30.10.2019 u 23:37

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola izborili su plasman u četvrtfinale Liga kupa nakon što su na Anfieldu pobijedili Arsenal 5-4 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je utakmica završila s nevjerojatnih 5-5

Bio je to fantastičan dvoboj sa 10 golova i nizom prilika na obje strane, a na koncu je odlučivala 'lutrija' jedanaesteraca.

Treneri Jurgen Klopp i Unai Emery odmarali su udarne snage, pa su priliku dobili mlađi igrači. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio.

Liverpool je poveo 1-0, Arsenal je potom okrenuo rezultat u svoju korist i dva puta je imao po dva gola prednosti (3-1, 4-2). Domaćin je uspio izjednačiti na 4-4, da bi gosti stigli do nove prednosti. Ipak, Liverpool je u sudačkoj nadoknadi izborio kaznene udarce.

Golove za Liverpool zabili su Mustafi (6-ag), Milner (43-11m), Oxlade-Chamberlain (58) i Origi (62, 90+4), dok su za goste zabili Torreira (19), Martinelli (26, 36), Maitland-Niles (54) i Willosck (70).

Prilikom izvođenja jedanaesteraca presudio je promašaj Danija Cebllosa u četvrtoj seriji.

  • +7
Premier liga, Liverpool - Tottenham Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Liverpoolu je ovo bio tek drugi put u posljednjih 66 godina da je na domaćem terenu primio pet golova. Prvi put to je također uspjelo Arsenalu i to u siječnju 2007. kada je na Anfieldu slavio 6-3.

Plasman u četvrtfinale izborio je i Manchester United koji je na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea sa 2-1. Oba gola za United zabio je Marcus Rashford (25-11m, 73), dok je za 'Bluese' zabio Michy Batshuayi (61). Za Chelsea je cijeli susret igrao Mateo Kovačić.

Identičnim rezultatom je Aston Villa pobijedila Wolverhampton.

U utorak su plasman u četvrtfinale izborili Manchester City, Leicester City, Everton, Colchester United i Oxford United.

  • +8
Ajax - Chelsea Izvor: EPA / Autor: ANP SPORT / Maurice van Steen