okršaj na maksimiru

Livaković: Svejedno je tko će igrati, s obzirom koliko City ima kvalitetnih igrača

10.12.2019 u 19:46

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u srijedu od 18.55 sati, u dvoboju šestog kola C skupine Lige prvaka, dočekuju Manchester City, aktualnog engleskog prvaka i po mišljenju mnogih, jednog od najvećih favorita u ovom natjecanju. No, Dinamov golman Dominik Livaković tvrdi da straha od takvog protivnika - nema

Jedan od ključnih igrača Dinama već duže vrijeme je vratar Dominik Livaković, a iako ima svega 24 godine, mladi Zadranin već je sakupio 120 nastupa na vratima 'modrih'.

Ovoga ljeta bio je na izlaznim vratima Maksimira. Za vratara plavih bio je zainteresiran Montpellier, ali ga je hrvatski prvak odlučio zadržati.

'Livaković je vrhunski vratar, vrhunski dečko i profesionalac. U ovom trenutku je među pet, šest najboljih vratara u Europi,' kazao je prije nekoliko dana Bjelica.

  • +7
Dinamo - Varaždin, 18. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Manchester City je i prije gostovanja u Zagrebu osigurao prvo mjesto u skupini, pa se može očekivati kako će Pep Guardiola odmoriti neke od ključnih igrača.

'Svejedno je tko će igrati, s obzirom koliko City ima kvalitetnih igrača. Možda neće biti pet, šest prvotimaca, ali će igrati drugi igrači koji su jednako kvalitetni,' kazao je vratar hrvatske vrste i Dinama.

Dinamo uoči zadnjih 90 minuta natjecanja po skupinama može izboriti plasman u osminu finala Lige prvaka, može nastaviti natjecanje u Europskoj ligi, ali i ispasti iz Europe. U elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' ostaje jedino ako osvoji tri boda protiv Manchester Cityja, a u drugi susret završi neodlučenim ishodom ili pobjedom Atalante.

'Moramo gledati samo sebe i igrati na pobjedu. Međutim, očekuje nas težak posao. Možda će biti malo lakše uz naše navijače,' kazao je Livaković koji je karijeru započeo u mlađim uzrastima Zadar otkud je otišao u NK Zagreb.

Mladi je golman ugovor s modrim klubom potpisao na ljeto 2015. godine, a svoj je talent nastavio kovati na posudbi ponovno u Zagrebu. U sezoni 2016/17. Dominik se priključio prvoj momčadi Dinama te je povremeno nastupao za B momčad. Ipak, tijekom jeseni 2016. izborio se za 'jedinicu' i u kratkom vremenu dogurao do A reprezentacije Hrvatske za koju je debitirao na China Cupu protiv Čilea (0:0). U kolovozu ove godine potpisao je novi petogodišnji ugovor s Dinamom.

  • +4
Dinamov trening uoči utakmice protiv Manchester Cityja Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX