sjajna obrana

Livaković opet pokazao zašto ga Dinamo očajnički pokušava zadržati među vratnicama

10.08.2019 u 09:33

Bionic
Reading

Dominik Livaković novom sjajnom obranom u dvoboju protiv Osijeka potvrdio je da je najpouzdanija karika ovosezonskog Dinama i odlična je vijest za 'modre' da je produžio ugovor...

Mladi 24-godišnji golman imao je ponude Porta i Montpelliera ovog ljeta, no Dinamo ga je odlučio zadržati i povećati mu plaću u novom ugovoru, što se zasad pokazuje kao pun pogodak.

  • +6
Hrvatski vratar Dominik Livaković Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Naime, u sedam odigranih utakmica u novoj sezoni Livaković je primio samo dva pogotka, jedan od Gorice i jedan od Ferencvarosa te se pokazao kao najpouzdanija karika 'modre' momčadi koja problema ima uglavnom prema naprijed.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Koliko je Livaković dobar potvrdio je i ovog petka protiv Osijeka fantastičnom obranom udarca Šorše glavom u 58. minuti. Tehnički je to bila sjajno izvedena obrana uz odbijanje lopte tamo gdje su najmanji izgledi da je netko proslijedi u mrežu pa ne čudi što je Dominik dogurao do 'jedinice' u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i cijena mu samo raste.

Nakon produžetka ugovora s 'modrima' čini se da bi Livaković trebao ostati još jednu sezonu, no puno će toga ovisiti o raspletu kvalifikacija za europska klupska natjecanja. Baš zbog njega i Danija Olma iznimno je bitno da Dinamo prođe Ferencvaros i time zadrži najbolje nogometaše, jer bez njih bi postao jako ranjiv, ne samo u Europi već i u HT Prvoj ligi...

Izvor: Screenshot / Autor: Vimeo