razlog za optimizam

Dinamo već bio u istoj situaciji protiv jačeg protivnika od Mađara i – izvukao se

07.08.2019 u 10:09

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama možda nisu izborili pozitivan rezultat nakon što su odigrali 1:1 s Ferencvarosom na Maksimiru, ali povijest nas uči da to i nije pravi zaostatak, a 'modri' su protiv jakog Salzburga prije tri godine upravo u toj situaciji u uzvratu prošli dalje…

Mađari zadovoljno trljaju ruke nakon što nisu izgubili na gostovanju na Maksimiru ovog utorka, ali ne bi se trebali prerano veseliti.

  • +12
Dinamo - Ferencvaros, 3. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Naime, posljednjih godina u europskim natjecanjima negativan rezultat iz prve utakmice češće je završavao preokretom nego ikad prije, a primjer Ajaxa nam pokazuje da je zapravo danas samo bitno što se događa u uzvratu.

Izvor: Promo fotografije / Autor: N.N.

Amsterdamski klub prošle sezone u Ligi prvaka odigrao je upravo 1:1 protiv Juventusa kod kuće pa pobjedom u gostima senzacionalno prošao dalje. Poraz doma je pretvorio u ukupnom pobjedu i na Santiago Bernabeuu protiv Reala, a kad je donio prednost iz prvog susreta u Londonu, ispao je u Amsterdamu u polufinalu protiv Tottenhama.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Što se Dinama tiče, nakon 1:1 na Maksimiru prošao je dalje u tri od pet navrata dosad. Dogodilo se to protiv slabašne luksemburške Fole, kao i u onoj legendarnoj utakmici s Moldeom u kojoj je vodio 3:0 u Norveškoj pa primio tri gola i jedva prošao dalje.

Najveća pobjeda u ovoj situaciji dogodila mu se 2016. godine, kada je odlični Salzburg izvukao 1:1 na Maksimiru, ali u uzvratu su 'modri' sve preokrenuli i s ukupnih 3:2 prošli dalje.

Postoji doduše i jedan negativan primjer, a to je albanski Skenderbeu koji je u uzvratu uspješno održao 0:0 i prošao dalje, no Ferencvarosu neće biti jednostavno to ponoviti pa Dinamo ima pravo na optimizam.

Osim Albanaca, 1:1 iz Maksimira davne 1997. godine pretvorio je u ukupnu pobjedu i Atletico u osmini finala Kupa UEFA, ali to je bilo zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti momčadi koju Mađari nemaju…