Najbolja hrvatska maratonka

Lisa Stublić nova ambasadorica Erste Plave lige!

03.05.2013 u 14:13

Bionic
Reading

Lisa Stublić, najbolja hrvatska maratonka, odlučila je podržati jedinstveno dječje atletsko natjecanje Erste Plavu ligu i tako se pridružila Blanki Vlašić, Sandri Perković i Ivanu Horvatu koji su ovome natjecanju ambasadori od prvoga dana

Erste Plava liga tako će omogućiti svim natjecateljima da se upoznaju i podruže s vlastitim sportskim idolima, ujedno i najuspješnijim hrvatskim atletičarima te da pritom iz prve ruke čuju neke od neizmjerno dragocjenih savjeta o važnosti sporta i razvoja osobnih potencijala.

Lisa Stublić nova je hrvatska atletska zvijezda koja je svojim rezultatima 'prekrojila' dugoprugašku povijest hrvatske i svjetske atletike. Danas je Lisa ponosna vlasnica hrvatskih rekorda na 5000 metara (16:26.28), 3000 metara sa zaprekama (10:09.56), u polumaratonu (1:09:18) i maratonu (2:25:44). Potonji rezultat ostvarila je pobijedivši 7. travnja 2013. na jednom od prestižnih svjetskim maratona u Zürichu, popravivši pritom svoj i hrvatski rekord za čak pet minuta i jednu sekundu. Posebna zanimljivost novog hrvatskog rekorda je ta što bi to bio šesti rezultat svih vremena Lisine rodne države, SAD-a, maratonske i atletske velesile.

Erste Plava liga je projekt Hrvatskog atletskog saveza koji će se odvijati u okviru Hanžekovićeva memorijala, najznačajnijeg atletskog događaja u Hrvatskoj, a pod generalnim pokroviteljstvom Erste & Steiermarkische Bank d.d. i Erste Plavi mirovinskih fondova. Ovo je natjecanje amijenjeno svim učenicima od 3. do 6. razreda, a natjecatelji će imati priliku pokazati svoje sposobnosti u sedam disciplina - utrke na 60 m i 300 m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle od 2 kg i 3 kg te vortex.

Kvalifikacijska natjecanja Erste Plave lige za učenike od 3. do 6. razreda održat će se tijekom svibnja i lipnja u Varaždinu, Puli, Rijeci, Zadru, Osijeku, Splitu i Zagrebu, a veliko finale održat će se 03. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, u okviru Hanžekovićeva memorijala, najvećeg hrvatskog atletskog mitinga.