7. i 8. ožujka

Lino višebojac u Poličniku i Cavtatu

06.03.2013 u 11:13

Bionic
Reading

Čaroliju Lino višebojca, zajedničkog projekta Podravke,Sportskih novosti i HT koja je do sada osvojila više od 120 000 osnovaca u Hrvatskoj, ovog će tjedna osjetiti i učenici dvije škole u Dalmaciji.

Najprije će u četvrtak 7. ožujka medvjedić Lino razveseliti učenike OŠ Poličnik,koja je ovogodišnji predstavnik zadarske županije u ovom natjecanju. U goste će im dovesti Tonija Prostrana, košarkaša Zadra,nekad najboljeg kadetskog playmakera svijeta i Stipu Pericu mladog napadača NK Zadar. Ovi uzorni mladi sportaši pomagat će višebojcima u osvajanju bodova u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol,pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta i štafetama.
Lino višebojac u OŠ Poličnik na kojemu će osnovci predstaviti i svoje kulturno stvaralaštvo započinje u 11 sati.

Dan kasnije u petak 8. ožujka s učenicima OŠ Cavtat družit će se čak četiri sportaša. To su nogometaš Emerson de Souza, judaš Matko Klarić, triatlonac Jakša Diklić i vaterpolista Miho Bošković. Osim što će im prenijeti svoje bogato sportsko iskustvo, učenicima će objasniti kako se fair i sportski trebaju ponašati na terenu i u gledalištu, podijeliti im autograme, te pobjednicima uručiti pehare koji su ujedno i pozivnica za nastup u finalu Lino višebojca krajem svibnja.
Lino višebojac u OŠ Cavtat započinje u 11 sati.