LINO PO PRVI PUT OKUPIO UČENIKE ŠKOLA

Lino višebojac u OŠ Zrinskih i Frankopana, Otočac

14.11.2011 u 13:50

Bionic
Reading

Još nikada u dugogodišnjoj povijesti OŠ Zrinskih i Frankopana iz Otočca svi učenici ove škole nisu bili zajedno na istom događanju. Razmješteni u čak 10 područnih škola širom općine nikada se odjednom nisu okupili u matičnoj školi. A onda se pojavio medvjedić Lino s pozivom na sudjelovanje u Lino višebojcu kojeg su svi zdušno prihvatili.

Natjecanje o kojemu se danima pričalo, za kojeg su se crtali zidni panoi i transparenti, osmišljavale maske jednostavno se nije smjelo propustiti. Mnogi su čak pozvali roditelje i braću da budu uz njih na velikom događanju, došli su i zamjenik gradonačelnika te direktor Nacionalnog parka Plitvička jezera. S velikim zadovoljstvom pozdravili su dvije sportske heroine - kapetanicu ženske košarkaške reprezentacije Sandru Mandir, koja je na prošlom europskom prvenstvu uvrštena u najbolju petorku te Ivanu Brkljačić koja nakon zapažene atletske karijere uspješno rukovodi organizacijom Hanžekovićevog memorijala.

Sandra i Ivana njihove su gore list i poseban uzor mladim sportašima u malom mjestu. Svojim vrlo aktivnim sudjelovanjem u višebojcu, stalnim bodrenjem svojih ekipa, pa čak i popuštanjem u dvobojima s izazivačima iz publike, odličnim košarkašem Lukom Jelenićem iz osmog razreda i ljubiteljicom nogometa Mirelom Orešković iz šestog razreda, pokazale su da im leži i druženje s djecom. Ona su ih nagradila velikim pljeskom kojeg je nadmašio jedino onaj kojeg su zaslužili Marta Kotvica, učenica šestog razreda koja je najbolje iskoristila priliku da svijet uredi po svom mišljenju, zatim Ivan Boban iz četvrtog razreda koji je izabran za najnavijača te pobjednici petaš Martin Bogdanić (140 bodova) i šestašica Mateja Kraljić (120 bodova).