KUTINA

Lino višebojac u OŠ Stjepana Kefelje

31.10.2011 u 09:21

Bionic
Reading

Zadnjeg četvrtka u listopadu Lino medvjedić zaigrao je višeboj s djecom Osnovne škole Stjepana Kefelje u Kutini. Iako mala škola sa svega 470 djece, uspjeli su stvoriti toplu atmosferu u velikoj gradskoj dvorani.

Prije nego je nadmetanje najboljih u školi započelo, ravnatelj Ivan Čorak uz pomoć gradonačelnika Damira Žmegača službeno je otvorio natjecanje uz poruku neka se vesele, sportski nadmeću i navijaju za svoje prijatelje. Kulturno umjetnički program kojim se predstavila škola predvodila je Stefani Galović učenica 7c razreda i ispričala nam kako ona zamišlja 'Svijet po mom'.

A da bi veselje bilo potpunije pobrinuo se sam Lino i doveo u goste legendu hrvatske nogometne reprezentacije Daria Šimića. Osim što je pružao potporu svim natjecateljima, pomagao savjetima, odmjerio je snage i sa učenikom 7c razreda Ivanom Prohaskom u izvođenju nogometnih penala. Ni iskustvo koje je Dario stjecao po nogometnim terenima širom Europe nije bilo dovoljno da pobjedi svog izazivača. Osim Ivana, slatkim poklon paketom Podravke nagrađena je i Lina Šušnjar iz 6b razreda koja je sa svojim imenjakom Lino medvjedićem zaigrala rukomet.

Glasno navijanje, pjesma, mnoštvo šarenih transparenata nije ometalo natjecatelje. Štoviše i sami su poticali navijače da ih podupru, da ostvare što bolje rezultate u pojedinačnim i grupnim igrama. Od njih dvadesetičetiri natjecatelja, najviše bodova osvojili su Antonela Večerić iz 6b razreda i učenik 8c Albert Tomić. Pobjedom postali su šesti par finalista koji će krajem svibnja slijedeće godine boriti se da ostvare svoj 'Sportski san'.