DRUŽBA LINE VIŠEBOJCA

Lino višebojac u OŠ Mato Lovrak, Nova Gradiška

30.11.2011 u 11:27

Bionic
Reading

Lino višebojac do sada je čak tri puta gostovao u Novoj Gradiški, svaki put u OŠ Ljudevita Gaja koja je bila najbolji domaćin sezone. Sada je red došao na OŠ Mate Lovraka čijih je 800 učenika jedva dočekalo šansu da pokažu kako i oni znaju ispisati lijepu Lino priču. A na onome što su pripremili pozavidio bi i maštoviti pisac čije ime škola nosi.

Stotine šarenih transparenata, maštoviti kostimi, lik medvjedića Lina naslikan na kapama, majicama, kravatama, obrazima, odlično uvježbana himna Lino višebojca koju je iz sve snage otpjevala složna družba od 800 veselih duša. I navijačka energija kakva se rijetko viđa na hrvatskim borilištima, uvijek za, a nikada protiv, stalna podrška, nikada zvižduk, pljesak i pobjedniku i onome koji je taj dan imao manje sreće.

Silna energija koja je utihnula jedino kada je osmašica Glorija Sofija Brlić čitala svoj rad o svijetu u kojemu pobjeđuju dobrota i radost. Baš kao na Lino višebojcu u Novoj Gradiški gdje nije bilo poraženih i tužnih. Svi su bili super. I mali višebojci koji su uz Lino pjesmicu vješto skakutali parketom i plesačice koje su zagrijale atmosferu i nastavnici koji su za ovu priliku odjenuli navijačke majice, a na lica nacrtali crveno-bijele kvadratiće i ravnatelj koji je u stihovima zahvaljivao Podravki, Sportskim novostima, HT-u i posebno Zvoni Bobanu na projektu koji kod djece potiče toliko pozitivnih emocija. A nadasve višebojci od petih do osmih razreda koji su uz svesrdnu potporu sportskih gostiju proslavljenog vaterpolista Dubravka Šimenca i mlade rukometašice RK Podravka Vegeta Ive Pongrac naprosto letjeli terenom.

Popularni Dudo koji je u dvoranu dotrčao noseći na leđima maskotu medvjedića Lina, pomagao je malo na košarci, malo na nogometu, vukao je uže za ekipu petih i osmih razreda, pjevao navijačke pjesme. Iva je uz stalni osmjeh na licu asistirala na rukometu i nogometu, hrabrila svoju ekipu šestih i sedmih razreda. Sportski gosti odmjerili su snage i sa izazivačima iz publike – Luka Volarić iz osmog razreda pobijedio je Dubravka u slobodnim bacanjima, a Iva je morala priznati da sedmerce bolje puca Ivana Dautović koja je sada učenica elektrotehničke škole, ali nije mogla propustiti veselo događanje u svojoj bivšoj školi. Uručili su i pehare pobjednicima - Karlu Džebiću, šestašu koji je u pripetavanju neophodnom zbog istog broja bodova (140) u košarci nadmašio učenika osmog razreda Mihaela Sakača, i Nikolini Romić iz osmog razreda koja je u izvođenju nogometnih penala bila bolja od prijateljice Anamarije Strinavić iz sedmog razreda, koja je kao i ona u regularnom dijelu natjecanja skupila 130 bodova. Zapravo u Novoj Gradiški pobijedili su sport, dječje veselje i kreativnost, pa nije čudo što smo školi Mate Lovraka rekli doviđenja.