CIJELA ŠKOLA KANDIDIRA ZA LINO FAIR PLAY TROFEJ

Lino višebojac u OŠ Kostrena

22.03.2011 u 13:33

Bionic
Reading

Da Lino višebojac potiče zajedništvo i druženje djece i njihovih nastavnika te promiče fair play, najbolje je potvrdio primjer zabilježen u četvrtak, 17. ožujka u Kostreni. Tamošnja osnovna škola izabrana je za domaćina Lino višebojca i bez obzira na to koliko je svaki učenik želio ući u ekipu za natjecanje ili pokazati svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo, nastavnici i učenici povukli su prekrasan potez

Dio svojih mjesta ustupili su vršnjacima iz riječke OŠ Pećine koja je do prije koju godinu bila njihova matična škola, a koja bez obzira na činjenicu da je pohađaju i učenici s posebnim potrebama nema adekvatnu sportsku dvoranu. Mala OŠ Pećine ne može sama biti domaćin Lino višebojca, ali je pružena ruka Kostrenjana dala priliku njenim učenicima da uživaju u nezaboravnoj atmosferi i pokažu svoju kreativnost.

Mali Riječani došli su u Kostrenu obojenih lica, u crveno-bijelim dresovima i s brojnim transparentima. Jedan ogromni plijenio je pažnju ne samo zbog veličine nego i sadržaja. Na njemu je uz medvjedića Linu bila i čestitka Podravki za nagradu za najbolju kompaniju dobivenu u Poljskoj. Podravkašima koje je predvodio Denis Starčević, direktor regije Primorje, zaigralo je srce zbog ove neočekivane dječje pohvale.

A osim što su ostavili dobar dojam u gledalištu, učenici OŠ Pećine doprinijeli su i simpatičnom uvodnom programu te neizvjesnim sportskim natjecanjima. Posebice je zanimljivo bilo kod dječaka jer su čak njih trojica na kraju imala 120 bodova. Za pripetavanje je izabran rukomet. Najprije je ispao Antonio Horvat, učenik šestog razreda iz OŠ Kostrena, da bi zatim tek u sedmom pokušaju osmaš Marko Husain iz Rijeke nadmašio šestaša Davida Rajnovića iz Kostrene. Marko se tako na pobjedničkom postolju pridružio Emi Bellulovich, učenici šestog razreda, također iz OŠ Pećine. Pehare su im uručili legendarni hrvatski vaterpolisti Zoran Roje i Samir Barač, trener i igrač riječkog Primorja.

Kostrenjani su pak osvojili nagradu za najbolji literarni uradak koja je pripala Vidu Arbanasu i za najmasku koju je osvojila vrckava Brigita Bedi. Njihovi učenici Dragan Bender, četrnaestogodišnjak visok čak 195 centimetara, koji je u košarci pobijedio Samira Barača i nasmijana Ana Marija Ivanković, koja je u rukometu bila uspješnija od Zorana Roje, nagrađeni su slatkim paketima Podravke.