OGULINSKA BAJKA SA SRETNIM ZAVRŠETKOM

Lino višebojac u OŠ Ivana Brlić Mažuranić iz Ogulina

30.01.2012 u 08:44

Bionic
Reading

Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić iz Ogulina čija je unutrašnjost oslikana prizorima iz bajki poznate hrvatske spisateljice, oživjela je u četvrtak, 26. siječnja, prekrasnu priču. Umjesto Regoča, glavni lik bio je medvjedić Lino, a priča je govorila o neizmjernoj dječjoj radosti, prijateljstvu i pobjedi upornih i spretnih

Djeca su je ispričala odjevena u raskošne kostime od onih s prepoznatljivim crveno-bijelim kockicama do gusarskih, a za glazbenu podlogu poslužila je himna Lino višebojca koja je odjekivala u svim školskim prostorima. Snažnu podršku dali su im nastavnici i roditelji, gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić i županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu i šport Željko Špančić te posebno dragi im gost rukometni trener Ivica Obrvan.

Ivica im je prenio pozdrave hrvatskih rukometnih reprezentativaca koji se u Beogradu bore za europske medalje, a iz 650 dječjih grla zaorila se pjesma 'Morska vila' toliko glasno da su se tresli prozori na sportskoj dvorani. Dječaci i djevojčice jednako su bučno podržavali i svoje razredne predstavnike koji su se u višeboju natjecali za naslov najboljih u školi te Helenu Krasić iz osmog razreda koja je sastavila prelijepu pjesmicu o neiskvarenom dječjem svijetu. Dugo su pljeskali Tomislavu Stipetiću koji je uspio obraniti udarce Ivice Obrvana te najboljem hrvatskom rukometnom treneru zabiti penal.

Velikim pljeskom počastili su i Enu Salopek i Ivana Hasana koji su proglašeni za najbolje maskirane navijače. No sve to zaglušila je prava bura oduševljenja kada su se David Tonković, učenik petog razreda i sedmašica Ana Brozović popeli na pobjedničko postolje zasuti kišom šarenih konfeta. Mali Ogulinci bučno su i dugo slavili junake svoje priče obećavši da će punu podršku imati i u iskušenjima koja ih čekaju u nastavku - u velikom finalu Lino višebojca.