U BIBINJU I ŠIBENIKU

Lino višebojac u Dalmaciji

08.04.2014 u 11:01

Bionic
Reading

Čaroliju Lino višebojca, zajedničkog projekta Podravke, Sportskih novosti i HT-a koja je u osam sezona osvojila više od 150 000 osnovaca u Hrvatskoj, ovog će tjedna osjetiti i učenici dvije škole u Dalmaciji.

Najprije će u četvrtak, 10. travnja medvjedić Lino razveseliti učenike OŠ Stjepana Radića u Bibinju koja je ovogodišnji predstavnik zadarske županije u ovom natjecanju. U goste će im dovesti Josipa Ivančića, napadača NK Zadar i Lovru Bašića, braniča KK Zadar. Ovi mladi sportaši pomagat će višebojcima u osvajanju bodova u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta i štafetama.

Lino višebojac u Bibinju započinje u 11 sati.

Dan kasnije u petak, 11. travnja s učenicima iz OŠ Meterize u Šibeniku družit će se boksačica Nives Radić, europska i svjetska prvakinja u kickboksu i košarkaš KK Šibenik Domagoj Bašić. Osim što će im prenijeti svoje bogato sportsko iskustvo, učenicima će objasniti kako se fair i sportski trebaju ponašati na terenu i u gledalištu, podijeliti im autograme te pobjednicima uručiti pehare koji su ujedno i pozivnica za nastup u finalu Lino višebojca krajem svibnja.

Lino višebojac u OŠ Meterize počinje u 11 sati, a osim sportskih postignuća predstavit će likovno, glazbeno i literarno stvaralaštvo tamošnjih osnovaca.