OŠ LUKE PERKOVIĆA

Lino višebojac stiže u Brinje

24.11.2010 u 16:30

Bionic
Reading

Mala osnovna škola u ličkom Brinju spremna je za veliko događanje – 107. po redu Lino višebojac koji će se održati u četvrtak, 24. studenoga

Podravka, Sportske novosti i HT u goste im dovode dvije istaknute sportašice – Sandru Šarić, osvajačicu brončane medalje na Olimpijskim igrama u taekwondou i Ivanu Brkljačić, bivšu uspješnu bacačicu kladiva. Sandra i Ivana pomagat će učenicima OŠ Luke Perkovića u osvajanju bodova u trčanju, skoku u dalj, nogometu, rukometu, košarci i potezanju užeta te ih potaknuti na bavljenje sportom baš kao što su to prije njih obukavši dres Lino višebojca već učinili brojni vrhunski hrvatski sportaši poput Blanke Vlašić, Igora Vorija, Slavena Bilića, Manuela Štrleka, Luke Modrića, Duje Draganje, Janice Kostelić, Sande Perković, Ivana Balića, Roberta Prosinečkog, Igora Hinića.

Dvije stotine šezdeset učenika iz Brinja pridružit će se 100.000 osnovaca iz cijele Hrvatske koji su u pet godina održavanja sudjelovali u Lino višebojcu kojeg je osmislio legendarni kapetan vatrenih Zvonimir Boban. Učenicima OŠ Luke Perkovića pridružit će se i djeca iz brinjskog vrtića Tratinčica kako bi zajedno uživali u jedinstvenoj atmosferi natjecanja.

Lino višebojac tijekom kojeg će učenici predstavi i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo započinje u 11 sati.