15. LISTOPADA

Lino višebojac dolazi u Grude

14.10.2010 u 14:26

Bionic
Reading

Učenici OŠ Grude osjetit će u petak, 15. listopada u 11.00 sati čaroliju Lino višebojca. Medvjedić Lino u goste će im dovesti vaterpoliste Juga Sandra Suknu i Paula Obradovića koji će višebojcima pomagati u osvajanju bodova u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta i štafetama.

Na kraju zanimljivog natjecanja sportski gosti će uručiti pehare pobjedicima koji tako stječu pravo nastupa na završnici Lino višebojca koja će se održati potkraj svibnja sljedeće godine.

Lino višebojac, koji je do ove sezone nosio naziv Čokolino višebojac pokrenut je na inicijativu legendarnog kapetana vatrenih Zvonimira Bobana u školskoj godini 2006/07. U svakoj školskoj godini održava se po 24 natjecanja u osnovnim školama, te jedno finalno natjecanje na kojemu se okupljaju pobjednici sa školskih natjecanja nastojeći izboriti ostvarenje svog sportskog sna. Naime pobjednici Lino višebojca uz pehar dobivaju i mogućnost odabira sportskog događanja u svijetu kojemu žele prisustvovati, a Podravka i Sportske novosti njihove snove pretvaraju u stvarnost. Jedinstveni projekt osmišljen radi radi poticanja školskog sporta, razvijanja sportskih navika kod učenika osnovnih škola te promocije njihovog kulturnog stvaralaštva ušao je u svoju petu sezonu, a Podravki i Sportskim novostima pridružio se i HT koji događanja na Lino višebojcu redovito prati na lino.tportalu.