FESTIVAL DJEČJE RADOSTI

Lino višebojac

16.09.2010 u 09:13

Bionic
Reading

Višegodišnji zajednički projekt Podravke i Sportskih novosti Čokolino višebojac dobio je novog partnera - Hrvatski telekom, ali i novi naziv Lino višebojac. Lino višebojac osmišljen je radi poticanja školskog sporta, razvijanja sportskih navika kod učenika osnovnih škola te promocije njihovog kulturnog stvaralaštva.

Na inicijativu legendarnog kapetana vatrenih Zvonimira Bobana započeo je u školskoj godini 2006/07., a u svakoj se godini održava po 24 natjecanja te jedno finalno na kojemu se okupljaju pobjednici sa školskih natjecanja nastojeći izboriti ostvarenje svog sportskog sna. Naime, pobjednici Lino višebojca uz pehar dobivaju i mogućnost odabira sportskog događanja u svijetu kojemu žele prisustvovati, a Podravka i Sportske novosti pretvaraju njihove snove u stvarnost. Do sada su dva pobjednika ostvarila svoj sportski san - Josip Lotar iz Županje prisustvovao je utakmici Lige prvaka između Barcelone i Lyona gdje se susreo sa svojim nogometnim idolom Lionelom Messijem, a Stipe Božiković iz Jelse pratio je susret finala UEFA Europske lige u Hamburgu između Atletica Madrid i Fulhama i družio se s rukometašima Vorijem, Duvnjakom i Lackovićem. Usto jedna od pobjednica Katarina Milinković, štićenica doma za nezbrinutu djecu iz Zagreba, postala je Podravkina stipendistica.

Lino višebojac se u četiri sezone pretvorio u pravi festival dječje radosti i kreativnosti. Uoči svakog natjecanja u školi održavaju se prednatjecanja na kojima se biraju najbolji predstavnici svake generacije u raznim sportskim disciplinama, pripremaju se najzanimljivije točke za kulturno-zabavni program, oslikavaju se oglasne ploče, pripremaju navijački rekviziti, pišu literarni sastavci u kojima djeca iznose svoj pogled na svijet. Samo natjecanje održava se u nezaboravnoj navijačkoj atmosferi uz poštivanje svih pravila fair playa. Malim sportašima u svakoj školi pridružuje se najmanje jedan istaknuti hrvatski sportaš ili sportašica što daje posebnu draž cijelom događanju.

Djeca se raduju svojim i tuđim sportskim postignućima u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, štafetama, vesele se druženju sa Zvonimirom Bobanom, Goranom Ivaniševićem, Janicom Kostelić, Blankom Vlašić, Mirzom Džombom, Ivanom Balićem, Dubravkom Šimencom, Gordanom Kožuljom, Robertom Prosinečkim, Mirkom Filipovićem, Vladom Šola, Domagojem Duvnjakom, Sandrom Perković, Ivanom Ljubičićem, Dujom Draganjom, Lukom Modrićem, Slavenom Bilićem, Filipom Udeom, Manuelom Štrlekom, Igorom Vorijem, rukometašicama Podravke, nogometašima Dinama, Hajduka, Šibenika, Osijeka i drugim vrhunskim sportašima. Uz njih uče da je lijepo pobijediti, ali da je isto tako važno boriti se sportski, pomoći svom timu, stisnuti ruku boljemu od sebe. Uče se istinskim sportskim vrijednostima, dobivaju mogućnost predstavljanja svog stvaralaštva, pokazuju da sport i kultura mogu ići ruku pod ruku.

Lino višebojac koji se po svojoj osmišljenosti, prihvaćenosti kod djece i pozitivnih poruka koje nosi posebno izdvaja među projektima koje podupire Podravka novu će sezonu početi obogaćen novim sadržajima. Najave događaja, izvještaje s natjecanja, izjave pobjednika, sportaša i mnogo ostalih zanimljivih sadržaja s Lino višebojca moći će se pratiti na web stranici lino.tportal.hr.

Svečano otvaranje nove sezone zakazano je za 30. rujna u 12 sati u OŠ Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške koja je proglašena za prošlogodišnjeg najdomaćina.