OŠ KOTORIBA

Lino rasplesao male Međimurce

20.02.2012 u 10:03

Bionic
Reading

Urnebesni poklik dočekao je medvjedića Lina pri ulasku u prelijepu sportsku dvoranu OŠ Kotoriba. 'Lino,Lino' glasno je odjekivalo iz svih dječjih usta, a školarcima su se pridružili i mališani iz dječjeg vrtića. Lina su usto svi željeli dodirnuti, zagrliti ga ili zaplesati s njim.

Najuporniji je bio učenik četvrtog razreda Mateo Horvat koji se i sam pretvorio u malog medvjedića, a koji je za svoju kreaciju kasnije i nagrađen kao naj maska Lino višebojca. Za Mateom su krenuli i ostali učenici, pa Lino nije imao ni sekunde odmora. Čak je pomalo u drugi plan stavio i goste višebojca - nekadašnjeg poznatog igrača Dinama Srećka Bogdana, inače rođenog Međimurca i ponajbolju igračicu RK Podravka-Vegete Sanju Damnjanović.

No poznati sportaši nisu se ni najmanje ljutili, jedinstvena atmosfera natjecanja odmah ih je osvojila i oni su se stopili s djecom u igri i veselju. Srećko Bogdan, popularni Čeči gotovo se raspekmezio kada je dvoranom odjeknula pjesma 'Sveto ime Dinamo' i sa suzama koje su se nazirale u očima pjevao je s djecom. Sav raznježen dopustio je da ga u izvođenju penala pobijedi Lovro Rebrek iz šestog razreda koji je ponosno izjavio da je Međimurje pobijedilo Dinamo. Rukometašica Sanja imala je nešto teži posao jer se umjesto učenice kao njena izazivačica pojavila učiteljica informatike Karmen Somi koja je nekada također igrala rukomet. Iako ju je gromko bodrilo svih 350 učenika, Karmen, koja je nekada igrala na lijevom vanjskom baš kao i Sanja, ipak je morala priznati da je Podravkašica bolja od nje.

I dok su izazivači relativno lako došlih do svojih nagrada, baš kao i osmašica Viktorija Fundak autorica najboljih stihova na temu svijet po tvom te simpatični plesači Jasmin i Dragan koji su nagrađeni Lino pilowsima, pobjednici u višeboju su se za to morali malo pomučiti. Posebice djevojčice koje su morale u pripetavanje. Leonarda Bogdan iz petog i Doris Šajn iz sedmog razreda imale su na kraju regularnog natjecanja po 100 bodova, pa su izabrale nogomet da utvrde koja je bolja. Tek u petom pokušaju to je uspjela dokazati Doris Šajn koja je tada mogla stati na pobjedničko postolje uz Bornu Valpotića učenika šestog razreda koji je postigao odličnih 150 bodova.