teška odluka

Lino Červar uoči nastavka SP-a prekrižio mladog šutera i poslao ga nazad u Hrvatsku

18.01.2019 u 18:01

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija s maksimalnim je učinkom završila prvi krug natjecanja na SP-u. Sad dolazi ono pravo, čekaju nas utakmice s Njemačkom i Francuskom, borba za medalje. A izbornik Lino Červar odlučio je riješiti se jednog od reprezentativaca koji je bio rezerva...

Lino Červar očigledno je pronašao formulu za uspjeh, pet pobjeda u prvih pet utakmica najbolji su pokazatelj da je u našoj reprezentaciji sve 'sjelo' na svoje mjesto. A momčad koja pobjeđuje se ne mijenja, to je staro pravilo. Posebice ako u sljedeći krug prenosiš maksimalna četiri boda i polufinale je tako blizu...

Zato se Červar uoči drugog kruga SP-a odlučio zahvaliti najmlađem našem reprezentativcu, Halilu Jaganjcu (20). Sjajni lijevi vanjski našičkog Nexea u prvom je krugu SP-a bio, s Ivanom Sliškovićem, podrška s tribina. Dečki su prve zamjene, u slučaju da se netko od naših ozlijedio... Srećom, ozljeda nije bilo, a sada nas čekaju utakmice u kojima neće biti mjesta za eksperimente i kalkulacije.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Zato je Červar odlučio zahvaliti Halilu Jaganjcu i poslati ga nazad u Hrvatsku. Na mjestu lijevog vanjskog su još Damir Bičanić i Alen Blažević, a tu poziciju najveći dio vremena 'pokriva' i Domagoj Duvnjak. Za Jaganjca je definitivno bolje da nastavi s treninzima u klubu jer Nexe vrlo brzo očekuje nastavak europske sezone, a on je važan kotačić u momčadi koju vodi bivši Červarov pomoćnik Hrvoje Horvat.

Ova odluka našeg izbornika nikoga ne iznenađuje, pa tako ni samog Halila jer vrijeme radi za njega i prava ga prilika ne može zaobići. Sada su ispred njega iskusniji igrači...

  • +6
Hrvatska - Makedonija Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

'Prihvatio sam odluku izbornika kao nešto što je najnormalnije. Sretan sam što sam prošao pripreme, bio član ove momčadi. Vraćam se klupskim obvezama', kratko je rekao Halil Jaganjac za Sportklub.

Umjesto Jaganjca je sada novo ime u hrvatskoj reprezentaciji Kristijan Bećiri koji je već stigao na prvi trening naše reprezentacije u Kölnu u petak navečer.

Hrvatska ima dva slobodna dana, petak i subotu, a već u nedjelju (20. siječnja) od 18 sati u Kölnu igramo prvu utakmicu drugog kruga SP-a. Protivnik nam je Brazil. Da je u pitanju nogomet bili bi zabrinuti, ali riječ je o rukometu pa naši reprezentativci ne bi smjeli imati većih problema. One ozbiljnije utakmice tek nas čekaju - s Njemačkom u ponedjeljak 21. siječnja te Francuskom u srijedu 23. siječnja.

  • +5
SP u rukometu: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL