ŽENE U SVIJETU NOGOMETA

Lijepa Olga nasljednica Heidi, Charlize i Melanie

01.12.2011 u 13:28

Bionic
Reading

Ljepotice već neko vrijeme dominiraju ždrijebovima najvećih nogometnih natjecanja, pa će sutra i Olga Freimut preuzeti ulogu glavne dirigentice izbora skupina za Euro 2012.

Ljepotice, mahom plavuše, već više od desetljeća dirigiraju ceremonijom i ždrijebom velikih sportskih natjecanja. Uz standardne nogometne face, od Franza Bechkenbauera i Pelea, do Luisa Figa i Michela Platinija, ljubitelji nogometa diljem svijeta, uz pozornost posvećenu izvlačenju skupina, jednim okom prate i zavodljive pokrete djevojaka koje su zapravo prave šefice događaja. Svi ostali kao da ostaju u njihovoj sjeni.

Sjećate li se izvlačenja skupina za SP 2006. u Njemačkoj? Tamo je glavna faca bila prelijepa Heidi Klum i svoj posao je odradila sasvim OK. Tijekom ždrijeba za Euro 2008. pozornost je na sebe privukla Melanie Winiger, a u Južnoafričkoj Republici slavna Charlize Theron.

Sutra je na rasporedu ždrijebanje skupina za Euro 2012. koje će se igrati u Poljskoj i Ukrajini, a još jedna plavuša dominirat će scenom. Olga Freimut, nekad proglašena jednom od 25 najljepših Ukrajinki, supermodel i novinarka koja je vrlo uspješna bila i na slavnom BBC-ju, izabrana je kao suvoditeljica Piotru Sobczynskom. S obzirom na iskustvo koje je stekla kao novinarka i manekenka, nema sumnje da će se pred kamerama i vrlo velikim TV auditorijem dobro snaći.

Ostaje tek vidjeti hoće li svoj dio posla i obaviti bez pogreške, kako su to činile njezine prethodnice.