senzacionalni transfer

Ponuda koja je uzdrmala Formulu 1; Lewis Hamilton za 46 milijuna eura prelazi u Ferrari?!

22.05.2023 u 14:49

Bionic
Reading

Sve su glasnija nagađanja da Ferrari želi dovesti vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona, a sad je napokon otkrivena i cifra kojom ga žele privući u Maranello

Mercedes se muči već drugu sezonu u nizu, a iako nema bolid kojim bi napao novu titulu, Lewis Hamilton je još ranije više puta isticao da je posvećen ostanku u momčadi. No, još nije potpisao novi ugovor, sedam titula svjetskog prvaka Formule 1 već ima, ali nije odustao od lova na osmu jer bi tako otišao stepenicu dalje u odnosu na legendarnog Michaela Schumachera.

Problem? Pa to što mu Mercedes ove, ali gotovo sigurno ni sljedeće sezone, ne može ponuditi konkurentan bolid. San o novoj titulu zato Hamilton mora potražiti u nekoj od konkurentskih momčadi.

Talijanski i engleski mediji sad otkrivaju kako je Ferrari već krenuo u akciju te je za Lewisa Hamiltona pripremio nevjerojatnu ponudu od čak 40 milijuna funti ili nešto više od 46 milijuna eura! Sve to samo kako bi Britanac sljedeće sezone vozio za momčad iz Maranella.

Hamilton je trenutno u posljednjoj godini ugovora s Mercedesom te je već neko vrijeme u vrlo 'bliskom' kontaktu s predsjednikom Ferrarija Johnom Elkannom.

  • +11
Formula 1, Velika nagrada Miamija, 7.5.2023. Izvor: EPA / Autor: CRISTOBAL HERRERA

Engleski mediji tvrde da Ferrari već ima spreman ugovor za Hamiltona vrijedan 46 milijuna eura kako bi iz Maranella, u 'Schumacherovoj momčadi' pokušao ostvariti svoj toliko željeni cilj o novom naslovu prvaka Formule 1.

Elkann namjerava 'upariti' Hamiltona s Charlesom Leclercom, dok bi Carlos Sainz Jr. postao višak. Neki izvori tako već sad Španjolca povezuju s momčadi Audija koja sljedeće sezone ulazi u Formulu 1.

Druga je varijanta i ona prema kojoj bi Hamiltonov dolazak u Ferrari natjerao Leclerca na odlazak. U tom bi se slučaju dogodila 'zamjena' jer bi Charles Leclerc zauzeo Hamiltonovo mjesto u Mercedesu.