prelomio je

Leo Messi donio odluku koja je potresla Argentinu; o ovome je dugo razmišljao

24.01.2019 u 17:10

Bionic
Reading

Leo Messi (31) dva se puta u svojoj karijeri opraštao od argentinske nogometne reprezentacije. Posljednja je pauza trajala od kraja lipnja prošle godine, nakon što su 'gauči' s Leom na čelu kiksali na SP-u u Rusiji. Odigrao je Messi tog 30. lipnja 2018. utakmicu osmine finala protiv Francuza, Argentina je izgubila 4:3, a Leo je odlučio uzeti novi odmor od nacionalnog dresa...

Argentinska javnost i nogometni zaljubljenici od tada su živjeli u neizvjesnosti čekajući konačnu odluku Lea Messija. Hoće li zauvijek reći zbogom reprezentaciji ili će probati još jednom s 'gaučima' osvojiti neki trofej? Cijelo je to vrijeme Messi znakovito šutio, u intervjuima je naglašavao kako mu treba odmor te kako se želi posvetiti osvajanju trofeja, ali s - Barcelonom.

A onda, ničim izazvana, stigla je prava bomba. Leo Messi je odlučio, napokon je prelomiš što i kako želi! I cijela je Argentina odjednom odahnula, nakon više od sedam mjeseci neizvjesnosti Messi je objavio kako se ipak vraća u reprezentaciju!

Tako će ponovno navući argentinski dres za prijateljski susret s Venezuelom koji će se odigrati 22. ožujka u Madridu. Neki će reći kako je to bila očekivana odluka, ali treba napomenuti kako je Messi teško istraumatiziran igrama za reprezentaciju s kojom nije osvojio niti jedan jedini trofej - izgubio je Leo s 'gaučima' čak četiri finala, jednom na SP-u i čak tri puta na Copa Americi!

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Do sada je Leo Messi upisao 128 nastupa za Argentinu i zabio je 65 golova. Po broju nastupa u dresu 'gauča' ispred njega su samo Javier Mascherano (147) i Javier Zanetti (143). Ako Messiju može biti mala utjeha, sa 65 zabijenih golova je rekorder, prestigao je Gabriela Batistutu (54).