REPRIZA 2007. GODINE

Leko stigao da se opravda prodaja Badelja?

26.05.2011 u 09:10

Bionic
Reading

Dinamo je u srijedu napravio nekoliko važnih poteza. Osvojio je Kup, razišao se s bivšim trenerom, ali i doveo dva igrača za istu poziciju, Jerka Leku i Mehmeda Alispahića

Odmah po okončanju prvenstva Dinamov kapetan Milan Badelj izjavio je da želi napustiti klub te da traži nove, veće izazove. To je posve razumljivo jer dečko je u godinama kada se ostvaruju najbolji transferi. Zašto ne bi u jednoj sezoni zaradio pet puta više?

No, zanimljivo će biti čuti od izvršnog predsjednika Zdravka Mamića što je s ambicijama kluba, kojem navodno nikad lakše ne bi bilo ući u skupine lige prvaka, jer zna se koliko Badelj znaći za ovu momčad.

Naime, teško će netko moći objasniti dovođenje Jerka Leke i Mehmeda Alispahića za istu poziciju, ako je Badelj već ovdje. Tim više što su tu još i Chago, pa i Brezovec i nekako se nevjerojatno čini gomilanje igrača za jedno ili dva mjesta.

Znanje i iskustvo Jerka Leke su neupitni, no upitan je njegov voljni moment jer Dinamo ga je zvao i prethodnih godina, a njemu se nekako baš i nije dalo dolaziti kući. No kako očito više nije za nešto više od Burcaspora, onda mu je i Dinamo zanimljiv. Sve nas to podsjeća na 2007. godinu kada je Mamić Arsenalu prodao Eduarda da Silvu, pa je onda kao zamjenu doveo 'zvučno' pojačanje Boška Balabana. Priznat ćemo svi, vrlo dobrog nogometaša, ali ni blizu Duduovih mogućnosti.