POTPUNO POTONUO

Leicester je sada zaista ozbiljan kandidat za ispadanje iz lige!

27.12.2016 u 08:53

Bionic
Reading

Nakon poraza od Evertona kod kuće ovog ponedjeljka, Leicester City još je malo pao na ljestvici i približio se najugroženijima. Može li prvak Premiershipa zaista ispasti iz lige?

Nešto ozbiljno ne štima u igri Leicestera ove sezone. 'Lisice' jednostavno ne igraju kao u prošloj kada su iznenadile cijeli svijet i osvojile naslov prvaka Engleske. Ne radi se samo o prodaji Kantea tijekom ljeta, već i o padu kvalitete svih onih koji su ostali u momčadi pa se klub odjednom našao u poziciji kojoj se sigurno nije nadao.

Nakon poraza od Evertona 2:0 kod kuće ovog ponedjeljka, Leicester se dodatno približio najugroženijima na ljestvici Premiershipa. Plod je to čitavog niza slabih rezultata među kojima se našla i pobjeda protiv Manchester Cityja, no to je tek jedna u zadnjih devet utakmica.

'Lisice' su sada na 16. mjestu s tri boda više od opasne zone i Sunderlanda koji se na kraju sezone uvijek nekako spasi pa je jasno da se u klubu polako pale zvona uzbune.



'Htjeli smo nagraditi navijače na 'Boxing Day', ali smo ih razočarali. U prvoj polovici 2016. godine sve je bilo kako treba, a sada više nije dobro. No, moramo se nastaviti boriti,' izjavio je nakon novog poraza Claudio Ranieri.

Zanimljivo, Leicester je u šest kola Lige prvaka osvojio 13 bodova, a u 18 kola Premiershipa samo 17 bodova. Tko zna, možda 'lisice' svoju magiju čuvaju za proljeće u Europi, no ni osvajanje Lige prvaka neće ih spasiti od ispadanja iz Premiershipa ako završe na jednoj od posljednje tri pozicije...