počelo suđenje

Legendarnom Borisu Beckeru prijeti čak sedam godina zatvora, a otkriveno je što je sve radio i kakvu je kobnu pogrešku napravio

21.03.2022 u 14:56

Bionic
Reading

Legendarnom njemačkom tenisaču Borisu Beckeru (54) u ponedjeljak je u Londonu počelo suđenje zbog prijevare u osobnom bankrotu zbog čega mu prijeti do sedam godina zatvora

U više od 20 točaka optužnice britansko pravosuđe tereti Beckera da je u stečajnom postupku pokušao sakriti novac i druge dragocjenosti, uključujući i teniske trofeje, te da je prikrio posjed nekretnina.

Navodno je bivšoj supruzi Barbari i kćeri predao novac i druge predmete, te prikrio posjed imovine. Navodno je sakrio i dionice u jednoj od kompanija. Upravo to mu je, kako se doznaje, bila i kobna pogreška te je sve došlo do istražitelja.

Trostruki pobjednik Wimbledona odbacuje sve optužbe. Na prvom se ročištu izjasnio da nije kriv ni po jednoj točki optužnice. Odluka će biti poznata nakon tri tjedna i teoretski Beckeru prijeti do sedam godina zatvora u Velikoj Britaniji.

'U osnovi sam pozitivna osoba i uvijek vjerujem u dobro. Vjerujem i u britansku pravdu', rekao je Becker za Bild am Sonntag i dodao da će pokušati dokazati svoju nevinost.

Sud u Munchenu je 2002. osudio Beckera na dvije godine uvjetne zatvorske kazne i novčanu kaznu od 300.000 eura zbog utaje poreza od oko 1.7 milijuna eura.

Becker je proglasio bankrot prije pet godina, a u trenutku bankrota njegovi dugovi su procijenjeni na do 50 milijuna funti.