ODLAZI RAZOČARAN

Legendarni Vranković odlučio: Selimo se u Ameriku!

30.03.2012 u 16:26

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih hrvatskih košarkaša, Stojko Vranković, kako trenutačno stvari stoje, broji posljednje dane u Hrvatskoj

Pomalo razočaran odnosom prema njemu kao nekada velikom košarkašu i konstantnim ignoriranjem, 48-godišnji Drnišanin odlučio je na ljeto s obitelji preseliti u Sjedinjene Američke Države.

'Ne bih puno pričao o toj temi. Jedna kći upisala je magisterij u New Yorku, druga će vjerojatno njenim stopama (Andrea i Matea, op. a.), a i sin Antonio (rođen 1996, visok 208 cm!) ima veliku želju pohađati američke škole i trenirati košarku. Poklopilo se više stvari, iako sam iskreno imao veliku želju raditi u našoj košarci. No sve skupa postala je utopija, a obitelj mi je ipak na prvom mjestu', za tportal.hr kazao je Vranković, jedan od najzaslužnijih za to što će nositelji olimpijskih i svjetskih medalja u godinama koje slijede dobivati naknade.

'Hvala bogu, ovaj put će Uredba valjda proći na Vladi. Ponavljam, za vrijeme mog mandata, kada sam bio predsjednik Kluba olimpijaca, Uredba nije prošla iako smo imali čvrsta obećanja', dodao je Vranković.

Razočaran i pomalo ljutit, Vranković ovu odluku nije donio preko noći. Navodno je još prošle godine zatražio je zelenu kartu (dozvola boravka) od američke ambasade, a kako doznajemo, put SAD-a s obitelji bi se mogao uputiti već početkom srpnja. Kao destinacija i budući dom obitelji Vranković najizglednija je topla Florida.

'Otom, potom. Meni je želja da živimo negdje uz more. Važno je da mi djeca imaju dobre uvjete za napredovanje', kratko je rekao Vranković.

Puno puta je 217 cm visoki legendarni centar Zadra znao reći kako se 'nikome ne želi nametati' i od kraja igračke karijere očito se puno gorčine nakupilo u njemu. Što zbog posrnule hrvatske košarke, što zbog odnosa politike i javnosti prema sportašima koji su promicali Hrvatsku po svijetu više od ostalih.