SCARIOLO KOD FANI

Legendarni Talijan otkrio hrvatske korijene; dotakao se Dražena Petrovića te iznenadio priznanjem

05.12.2017 u 13:57

Bionic
Reading

Slavni trener španjolske košarkaške reprezentacije Sergio Scariolo, koji je tijekom karijeru u klubovima koje je vodio trenirao mnoge hrvatske košarkaše, otkrio je dosad nepoznate detalje o svom podrijetlu, a dotakao se i legendarnog Dražena Petrovića

Za hrvatski košarkaški portal Basketball.hr 56-godišnji Sergio Scariolo dao je ekskluzivni intervju novinarki Fani Stipković koja posljednjih godina živi i radi u Madridu. U zanimljivom razgovoru koji traje oko 12 minuta Scariolo je otkrio kako obiteljske korijene vuče upravo iz najkošarkaškijeg grada na svijetu, Zadra.

'To je jako daleko srodstvo, obitelj mog oca bila je iz Zadra. Njegova braća su se čak vratila onamo živjeti neko vrijeme', kazao je Scariolo – inače osvajač tri Europska prvenstva s reprezentacijom Španjolske - na početku razgovora.

Na spomen jednog od najvećih hrvatskih košarkaša svih vremena Dražena Petrovića, kojeg je puno puta gledao uživo, Scariolo je rekao:

'Dražen Petrović jedan je od najboljih košarkaša u povijesti. Samo sam dva puta u životu vidio da neki košarkaš individualno toliko dominira. Sjećam se utakmice finala u Novom Sadu između Cibone i Scavolinija iz Pesara (finale KPK-a, op.a.u kojoj me oduševio. Jednostavno je bio čaroban igrač!'', dodao je slavni Talijan Scariolo.

  • +3
Šibenik: Dario Šarić na 24. obljetnici smrti Dražena Petrovića Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dodajmo kako je na toj utakmici u Novom Sadu Cibona slavila 89:74 uz 28 koševa, devet asistencija i osam skokova Dražena Petrovića. Dakle, zamalo je ostvario triple-double pa je stoga jasno zašto ga je Scariolo opisao čarobnim igračem.

U ostatku intervjua, koji možete vidjeti u video prilogu, Scariolo se dotakao svog trenerskog puta, otkrio je kako je najduhovitiji u španjolskoj reprezentaciji Sergio Llull te kako mu je najveći uspjeh u karijeri – završen pravni fakultet.

'Bio sam mentalno toliko u košarci i znao sam već godinu dana kako se neću time baviti u životu. Zato je za mene veći uspjeh završen fakultet od svih medalja', iskren je bio Scariolo koji je iznenadio priznanjem.

Također je naglasio kako  ga ne impresioniraju životni stilovi pojedinih današnjih bogatih sportaša koji raskalašenim životom nisu najbolji uzor mladima.

Cijeli intervju sa Sergiom Scariolom možete pogledati ispod u videu.