Borna Barišić briljira

Legendarni Steven Gerrard ovim zanimljivim riječima o Hrvatu sve je rekao, a toga je sigurno svjestan i izbornik Zlatko Dalić

30.10.2020 u 13:47

Bionic
Reading

Nekadašnji igrač Osijeka Borna Barišić, koji je postao standardan u udarnoj momčadi hrvatske reprezentacije, igra u životnoj formi

To je potvrdio i njegov trener Steven Gerrard nakon što je upravo hrvatski branič bio jedan od glavnih igrača Glasgow Rangersa na putu do važne pobjede 1:0 nad Lechom u drugom kolu Europske lige.

Podsjetimo, Barišić je na utakmici protiv Lecha upisao asistenciju (njegova sedma asistencija ove sezone!) i jedan je od zaslužnijih za nova tri boda što ih je zajedno uz Benficu izdvojilo na vrh svoje skupine s maksimalnih šest bodova. Gol vrijedan tri boda zabio je Alfredo Morelos u 68. minuti…

Tako se pokazalo po tko zna koji puta kako su čelnici Glasgow Rangersa napravili sjajan posao u ljeto 2018. godine kada je Barišić za 2,5 milijuna eura prodan iz Osijeka.

'Morelos je majstorski zabio gol koji mu je 21. u europskim natjecanjima i tako je izjednačio klupski rekord legendarnog Allyja McCoista', kazao je vidno zadovoljni trener Steven Gerrard dodavši.

'Posebno moram istaknuti Bornu Barišića! On je pokazao nešto apsolutno zadivljujuće… Onaj njegov centaršut doslovno na trepavicu suigraču, koji je bio u naletu, te gol pod gredu bio je fenomenalan! I prije tog gola Borna je sjajno nekoliko puta centrirao u prvom poluvremenu, ali taj njegov izvrsni ubačaj smo konačno pretvorili u gol', dodao je Gerrard.

Nema sumnje kako će ove riječi dodatno motivirati 27-godišnjeg Barišića, a njegova forma sjajna je vijest i za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića koji sada na lijevoj strani ima nekoliko vrhunskih rješenja.