'klub 100'

Legendarni španjolski golman uz bivšeg suigrača; samo su njih dvojica u ovom elitnom klubu

12.12.2018 u 11:26

Bionic
Reading

Porto je u utorak u Ligi prvaka u Istanbulu svladao Galatasaray 3:2, osigurao prvo mjesto u skupini i osminu finala. Razloga za slavlje imao je i Iker Casillas (37) koji je baš u dresu Porta stigao do sjajnog rekorda i ušao u ekskluzivni 'klub 100'

Još je važnije da su u tom prestižnom 'klubu 100' samo spomenuti Iker Casillas te njegov nekadašnji suigrač iz Reala - Cristiano Ronaldo!

Naime, CR7 i Casillas su jedni nogometaši koji imaju 100 pobjeda u Ligi prvaka! Da, dečki su većinu tih uspjeha postigli zajedno igrajući za 'kraljevski klub', ali su rekord oborili u dresu drugih momčadi.

Prvi je to uspio Ronaldo koji je prije dva tjedna, 27. studenog s Juventusom pobijedio Valenciju 1:0. I bila je to Portugalčeva 100. pobjeda u Ligi prvaka, a sakupljao ih je igrajući za Manchester United, Real i Juve.

Sad mu se priključio i neuništivi Iker Casillas koji je po nečemu ispred Ronalda. Naime, utakmica protiv Galatasaraya mu je bila 173. nastup u Ligi prvaka po čemu je rekorder! Casillas je rekorder i po tome što je prvi nogometaš koji je nastupio u 20 sezona ovog natjecanja!

  • +3
Schalke - Porto, 1. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Imat će Ronaldo još posla dok ne dostigne Casillasa koji i dalje brani u sjajnoj formi, a drž ili je držao još neke rekorde Lige prvaka. Kad je debitirao (1999. godine) imao je tek 18 godina i 177 dana te je postao najmlađi golman koji je zaigrao u Ligi prvaka. Taj je rekord u listopadu 2017. godine srušio Benficin golman Mile Svilar.

>> Mandžukić osigurao Ronaldu novi nevjerojatni rekord; ovo u LP još nikome nije uspjelo!

No, Iker Casillas je i dalje najmlađi koji je osvojio trofej Lige prvaka. Samo četiri dana nakon što je napunio 19 godina Real je u finalu 2000. godine svladao Valenciju 3:0...